iPhone ja Android. Nokian mopo irtosi käsistä.


CNN:n blogissa on mielenkiintoinen juttu älypuhelimien markkinaosuuksista, mittayksikkönä on puhelimien verkkokäyttö (lähde 1).  Tilastot ovat vuosien 2008, 2009 ja 2010 toukokuulta.

Toukokuussa 2008 kaikki oli kivaa Nokian mielestä.  Kesä oli tulossa, ja mikään ei tehnyt kipeää.


Nokialla oli kivaa. Nokian puhelimilla oli silloin yhteenlaskettuna 34,5% verkkokäytöstä.  Kenelläkään mulla ei ollut mitään sanomista.

Toukokuussa 2009 Nokian mopo alkaa irrota Kallasvuon käsistä.

Nokialla ei ollut enää kivaa. Nokian puhelimilla oli toukuussa 2009 enää yhteenlaskettuna 17,7% verkkokäytöstä.  Markkinaosuus romahti 50% vuoden aikana.   Nokia sai kuitenkin loppuvuodella 2009 markkinoille Windows Netbook läppärinsä (”Nokia Titanic”), joka on ilmeisesti uponnut johonkin Espoon suohon.

Toukokuussa 2010 Kallasvuo ei ole enää onnellinen mopon omistaja.  Tilanne on Nokian kannalta täysin katastrofaalinen.

Nokian markkinaosuus älypuhelimista Amerikassa on nyt enää 4,6%.  Applen iPhone on 39,9% ja Googlen Android puhelinten osuus on yhteenlaskettuna 19,3%.

Entäs nyt? Jengi ostaa älypuhelimia, koska niihin saa kätevästi ja helpolla erilaisia ohjelmia jokaiseen ajateltavissa olevaan lähtöön.  Älypuhelimissa on tasan kaksi ohjelmakauppaa: Applen ”AppStore” ja Googlen ”Market”.  Ai niin, sittenhän on vielä Nokian ”Ovi”, joka on aika tyhjä.

MUTU sanoo edelleen, että Nokian on pakko alkaa tekemään Android älypuhelimia.  Nokian pakko tehdä Android puhelin jos Nokia haluaa olla älypuhelinmarkkinoilla.  Androidin ohjelmakauppa on koko homman ydinajatus.  Sieltä saa valmiiksi pakattuna ohjelmia joilla kalenterit ja kontaktit siirtyvät vaivattomasti puhelimesta läppärille ja päinvastoinkin.

Mulle ei tulisi mielenkään ostaa enää Nokian puhelinta jos en pääsisi imemään ohjelmia Android’in Marketista (joka on Nokian ainoa vaihtoehto). Nokia ei osaa kirjoittaa softaa -Nokian PC Suite ohjelma on Nlokian ydinohjelma puhelimen ja läppärin välillä, ja PC Suite on täysin perverssi sekopäinen ohjelma.

Nokia + Android. Se voisi onnistua.  Tai sitten ei.

Lähteet:
(1) Alkuperäinen CNN artikkeli http://tech.fortune.cnn.com/2010/06/30/admob-android-continues-to-take-market-share-from-apple/

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: