Miksi Suomi on Afganistanissa?


Maailman mahtavin sotilasvaltio Yhdysvallat on hampaisiin asti aseistettuna taistelemassa vapauden ja demokratian puolesta Afganistanissa. Siellä on sitä al-Qaidan terroristiporukkaa joista tarttee päästä eroon.  Al-Qaida uhkaa maailmanrauhaa ja Suomikin on mukana tukahduttamassa terrorismia.  Hienoa miten  kansainvälinen yhteistyö taistelussa mielettömän isoa ja uhkaavaa al-Qaida terrorismia vastaan.

Sota terrorismia vastaan on käynnissä.  Miltäs sodan rintamat näyttävät?  Kenellä on kuinka paljon jengiä taistelemassa missä? al-Qaida on tunnetusti iso maailmanlaajuinen terroristiorganisaatio, jonka karvaiset kädet ovat joka puolella maailmaa.  Onneksi meidän jengi on Afganistanissa taistelemassa isänmaan, uskonnon ja muiden hyvien asioiden puolesta pahaa vastaan.  Miltä tilanne näyttää?

Meidän jengi. Vapaan Maailman sotilaita on Afganistanissa jotain 78.000 (lähde 1) plus muiden maiden sotilaat, kuten Suomi, ja yhteensä siellä on jotain 120.000+ taistelijaa nitistämässä al-Qaidaa.

Vihollisen jengi. Vapaan Maailman tiedustelupalvelun johtaja Leon Panetta sanoi pari viikkoa sitten, että hänen arvionsa mukaan Afganistanissa saattaa olla jopa 50-100 al-Qaida terroristia (lähde 2).

Länsirintamalla kaikki hyvin. Minä en tajua enää mitään.  Jos siis meillä on ”good guys” sotilaita 120.000+ ja vihollisen ”bad guys” sotilaita on noin sata, niin meillähän on noin tuhatkertainen ylivoima tykinruokana mitattuna.

Miksi Suomi on mukana tässä pelleilyssä?  Mitä Suomi saa siitä, että Suomi lähettää parisataa tykinruokaehdokasta taistelemaan noita vajaa sataa al-Qaida tyyppiä vastaan?

Onkohan meitä kusetettu tosi railakkaasti?

Lähteet:
(1) Wikipedia aiheesta http://en.wikipedia.org/wiki/War_in_Afghanistan_%282001%E2%80%93present%29
(2) Vajaat sata al-Qaida tyyppiä Afganistanissa. Leon Panetta: There May Be Fewer Than 50 Al Qaeda Fighters In Afghanistan.Huffington Post 20100626

Mainokset

6 vastausta to “Miksi Suomi on Afganistanissa?”

 1. Zibe Says:

  [Onkohan meitä kusetettu tosi railakkaasti?]

  Voipi olla, että on, mutta taitaa myös olla, että vastapuolen hemmoja on kusetettu vielä pahemmin. Luin nimittäin äskettäin jostain, että nykytutkimuksen valossa näyttää siltä, että koraaniin on pujahtanut käännösvirhe. Paratiisissa odottaakin 72 viinirypälettä (tai rusinaa) niiden neitseiden asemasta.

 2. heka Says:

  Toisaalta miksi kukaan haluaisi niitä neitsyeitä? Minä ainakin haluaisin vaikkapa lentokoneeni kapteemin olevan kokenut ammatti-ihminen, eikä mikään lentoneitsyt…. Eiks’ olisi samalla lailla järkevää odottaa tapaanvansa taivaassa 72 ammatti-ihmistä omalla alallaan?

 3. kormy Says:

  [ yhteensä siellä on jotain 120.000+ taistelijaa nitistämässä al-Qaidaa ]

  siis Talibaneja

 4. krring Says:

  Suomi ei ole Afganistanissa ymmärtääkseni taistelutehtävissä siinä missä USA:n ja esimerkiksi GB:n joukot. Ja jenkithän ovat unohtaneet kokonaan sen mistä Afganistanissa oli alkujaan kyse. Jenkit eivät muista, että kohde oli Al-Qaida, nykyään taistellaan maailmanlaajuista terroristiorganisaatio Talebania vastaan kuulemma, näin minulle on jenkkifoorumeilla kerrottu.

 5. Jauri Says:

  Afganistanissa ei käydä sotaa terrorismia vastaan, vaan siellä turvataan Yhdysvaltojen energiatietä. Kaspian alueella sijaitsee maailman toiseksi suurimmat öljy- ja maakaasuvarat ja Venäjä pitää käsissään pohjoisia reittejä ja Iran eteläistä, joten Yhdysvallat, joka käyttää 30% maapallon kaikista energiavaroista, yrittää päästä jaolle, koska se kuuluu heidän turvallisuusstrategiaansa ja öljy takaa talouskasvun jatkumisen. Kun jenkkien suunnitelma öljynviennin turvaamiseksi Georgian kautta kaatui Venäjän voitokkaaseen sotilasmanööveriin ja Venäjä pystyy kiristämään Georgiaa ja Azerbaidzhania, pitää Bakun reitin tilalle saada vaihtoehdoksi Turkmenistan.
  Jos Yhdysvallat saa reitin Kaspianmereltä etelään, pääsee se viemään öljyä niin omille kuin Intian ja Kiinan markkinoille, mikä on koko operaation pointtina. Täsä samaisesta syystä syydetään myös miljardeja Keski-Aasian maille, jotta ne pysyisivät yhteistyöhalukkaina. Epäilen vain, että homma kusee ja Keski-Aasian maat keräävät fyrkat ja siirtyvät sitten takaisin Venäjän leiriin, joka teke suoran kaasu- ja öljyputken niiden läpi Kiinaan.

 6. Kettu Ilmarinen Says:

  Suuret on kuviot ameriikalla afgaansitaanissa. http://www.rezaaslan.com/cosmicwar.html tuo kirja ainakin itselle teki kivaa. Käsitteet avautu poliittisen jambon takaa paremmin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: