ei voi olla totta. Paitsi että on. Missä on Nokian mopo?


(päivitys 11.8.2010 klo 13:15. Firefoxissa toimii nyt, mutta Operassa ei, Chromessa ei, Safarissa ei)

Surffasin verkossa ja löysin viiskyt päivää vanhan vinkin (lähde 1).  Tässä yhteenveto:  kokeile joutessasi kuuklata sanaa Nokia.

ja sitten klikkaa Nokian omaa mainosta joka on tuossa oikeassa reunassa, siis tätä:

ja nyt oletkin valmis ostamaan Nokian puhelimen ja sen lisälaitteet helposti ja sujuvasti suoraan Nokian kaupan tämännäköiseltä sivulta:

Nokian kaupan sivu on tyhjä.  Löytämäni vinkki on internet maailmassa aika ikivanha, se on päivätty kesäkuun 20, 2010 eli jotain 50 päivää sitten.  Onkohan Keilaniemessä enää kukaan duunissa?

Mainos linkittää tälle sivulle http://kauppa.nokia.fi/webapp/wcs/stores/servlet/GOSPOnlineStoreHomeDisplay?cid=estore-fw-src-na-con-nokia_exact-google-fi-20-nos_3281 joka on tyhjä…..

Lähteessä yksi on muuten pitkä ja mielenkiintoinen keskustelu-jankutus aiheesta Nokia, Apple, Android.

Lähteet: (1) vinkki http://www.mondaynote.com/2010/06/20/science-fiction-nokia-goes-android/

Mainokset

Avainsanat: , , , ,

4 vastausta to “ei voi olla totta. Paitsi että on. Missä on Nokian mopo?”

 1. JH Says:

  Mulle ei tule niitä sponssattuja linkkejä näkyviin. nokia.fi/kauppa kyllä näyttää toimivan, mutta kun klikkasin musiikkikaupan osoitetta
  [ http://music.nokia.fi/ ]
  tulee seuraava herja: ”Selaimesi ei ole yhteensopiva. Nokia Musiikki ei tällä hetkellä tue käyttöjärjestelmäsi selainta (Apple Safari (Mac OS X)).”

  No – melkein oikein ainakin, paitsi että selaimeni on Chrome. Tosin sama tulos tulee myös Safarilla ja Firefoxilla. Että näillä eväillä mennään Nokian kilpailussa Applea vastaan…

 2. Zibe Says:

  Laskin juuri luurin keskusteltuani Nokian puhelintuen kanssa (joka pakollisten alkuvalikoiden jälkeen ihme kyllä vastasi ilman minkäänlaista jonotusta!!!) Aiheena oli E75 kapulan ohjelmistopäivitys.

  Kas kun Nokialta tuli minulle henk.koht. osoitettu viesti, jonka sisältö karkeasti ottaen oli
  ”Hei Timo,
  Päivitä Nokia E75 -laitteesi ja nauti parannuksista:
  Loistavat uudet ominaisuudet
  Päivitetyt sovellukset
  Parannuksia suorituskykyyn”…

  Ja sitten on ohjeet kuinka päivitys tehdään.

  Hyvää palvelua muuten, paitsi että tuo oli jo neljäs saman sisältöinen viesti tänä vuonna, eikä siellä kertaakaan ole ollut mitään uutta versiota saatavana. Kapulan päivitysprosessi kestää varmuuskopioineen pari tuntia minimi, jonka lopuksi se toteaa: ”ei mitään päivitettävää”.

  Voihan tuon toki tarkistaa nopeammin, jos jostain keksit lyödä luuriin huoltokoodin *#0000# ja irroittaa akun nähdäksesi sen allla olevan laitekoodin, mutta tuota ei tietenkään mainita tulleessa markkinointipostissa. Siellä ei myöskään mainita, mikä on se uusi versio, joka on tarjolla.

  Selvä on, että Nokian tietojärjestelmä ei voi tietää, mikä versio mulla on luurissa. Mutta sen se taatusti tietää, milloin E75:n viimeisin päivitys on julkaistu, ja milloin mulle on siitä tieto lähetetty. Miksi siis asiaa hehkutetaan mainoksin 3 kk:n välein ilman, että mitään uutta versiota olisi tehty. (Oikeasti viimeinen versio E75:een näyttää olevan noin vuoden vanha.)

  Puhelintuen vastaus tuohon kysymykseen oli, että aina kun johonkin luuriin tulee päivitys, niin viesti siitä lähtee kaikille asiakkaille! Ziisus paratkoon, miksi viestissä sitten sanotaan että parannukset ovat juuri E75:een ja asiakasta kyykytetään turhin päivitys- ja/tai tarkistustoimenpitein.

  Toinen juttu, mihin olen tuon luurin kanssa haaskannut tuntikausia tappeluun, on ollut karttaohjelman päivitys siihen isolla rahalla markkinoituun ilmaiseen versioon. Välillä on softatuen kera selvitelty miksi ”Map Updater”-ohjelma tilttaa kesken ja välillä sitä, miksi se päivityksestä huolimatta silti haluaa rahastaa navigointilisenssit.

  Useamman viikon tappelun jälkeen Nokian tuki sitten ilmoitti, että kyseessä onkin markkinointipoliittinen päätös: E75 on (kait ainoana älyluurina?) jätetty tahallaan navigointikampanjan ulkopuolelle, joten siihen ei siis saakaan ilmaista navigointia, jonka Nokia kampanjassaan kuitenkin haluaa ”saattaa kaikkien kännykän käyttäjien saataville”. Tätä ei tietenkään voitu sanoa nettisivulla, josta päivityksen hain ja jossa kyllä ensin ruksasin luurikseni E75, eikä myöskään Map Updaterissa päivitystä tehdessä.

  Minusta Nokian moposta on pikemminkin bensa loppu, ja joutuvat juosten säntäilemään viimeisessä hädässä kuka mihinkin suuntaan…

 3. heka Says:

  Päivitin jutun. Firefox on alkanut toimimaan, muut edelleen pimeinä.

 4. Petri Ojala Says:

  iPhone 4:n antenni ei sopinut käteeni, joten myin luurin pois taannoin ja otin tilalle halvan satasen Nokia C5:sen — keväällä julkistettu perusälypuhelin. Usko Nokiaan oli niin heikko etten edes harkinnut satojen eurojen maksamista mistään huippumallista.

  Käyttöönotto meni suurinpiirtein näin..

  Hi, we’re taking some time to improve your Ovi experience… … we’ll be back on line shortly”. A bit like Fruugo?

  1. Syötä allaolevaan kenttään puhelimesi mukana tulleessa arvosetelissä oleva PIN-koodi.
  2. SPIN-koodi.
  3. Syötä allaolevaan kenttään puhelimesi mukana tulleessa arvosetelissä oleva PIN-koodi.

  PIN-koodi kohdassa on neljä erillistä laatikkoa, kupongissa on vain pitkä merkkijono.

  ”Valitettavasti tämä PIN on nyt käytetty loppuun sinun tililläsi.” Minneköhän se Rihannan levy meni?

  Ohjeiden mukaan se on paikassa Tili >> Musiikkikirjasto. Mitäköhän tuo voisi olla englanniksi, My Account >> Download history antaa vain ”Hakemasi sivu on joko siirretty, tai sitä ei ole olemassa” sivun.

  We are very sorry but we cannot access the Music Store at this time. Ehkä tämä musiikista tällä kertaa, seuraavaksi luuriin voisi ladata Euroopan ja Uuden Seelannin kartat.

  Cannot find maps or voice guidance files in your device. This is due to either of the following reasons:
  – Your device does not support the Nokia Maps application.
  – The maps and voice guidance files in your device are corrupted.

  No kyllä tuo Maps hienosti luurissa käynnistää vaikka näyttääkin että olisin tällä hetkellä Herttoniemessä.

  Nyt alkoi löytyä karttoja kun vaihtoi kieleksi englannin luuriin ja luuri boottasi (tai sitten bootti vain auttoi).

  ”Deleting old maps and voice files”, tämä ei voi päättyä hyvin?

  Mikään ei herätä enemmän luottamusta kuin progress bar, joka aloittaa uudelleen alusta päästyään loppuun.

  Asennusviinin vuoro.

  Tämä Ovi Suiten karttahommeli ei ole muuten vielä kertaakaan sanonut mitään muuta kuin 1 tai 2 minutes remaining. Vastahan tässä on 42 minuuttia turailtu karttoja.

  Joku asia sentään toimii; synkronoin ensin koneen Address Book:in MobileMe:n kanssa, niin sain sieltä tuoreet kontaktit vanhasta iLuurista. Nokian sivuilta C5:sen asennustiedosto iSync:iä varten. Add Device iSyncissä ja kontaktien synkronointi, minuutti ja luurissa oli kontaktit kunnossa.

  Nokia Multimedia Transfer näköjään lähti pyörimään aika heittämällä ja Nokia Map Loader lataa karttoja juuri niinkuin pitääkin kerralla valitut eikä yksitellen. Hiukan fiksummin tehty nuo Mac-softat kuin Ovi Suite.

  Nokia taitaa käyttää samoja intialaisia kuin Adobekin kun Map Loader pyöräytti quad core iMacissa tuulettimen käyntiin.

  Haa, Rihanna löytyi. My Account / Download History toimii tällä kertaa ja sieltä löytyy ”Lataa” nappula.

  Transferring — failed.

  Nokia C5 Transfer Errors. config.cfg File couldn’t be downloaded. Operation forbidden.

  Ensimmäinen äänipuhelu. Kuulostaa ihan hyvältä.

  Requesting license

  Bad Request (Invalid Hostname)

  A problem of some sort has occurred.

  Hei nyt oikeasti, latasin koneelle Nokia Musiikkikaupasta kupongilla Rihannan levyn ja rippasin yhden CD:n. Kopioin musiikin kännykkään Ovi Player:illä, samoin Ovi Suite:ssakin laitoin sync sync sync. Kaikki näytti hyvältä.

  Musiikkia ei vain luurissa näy. Music Player näyttää vain kaksi kappaletta, Chat message tone ja Friend online tone. Ei kuulosta Usherin tai Rihannan biiseiltä.

  Valikosta löytyy lopulta Refresh Library jolla tuo lopulta saa keksittyä että musiikkia on ladattu vehkeeseen. Usherin ripattu levy jopa soi. Nokian kuponkitarjouksella ladattu Rihanna on merkitty lukituksi. Klikkaamalla se kysyy saako authorisoida verkon kautta, sitten valitaan internet tai wap (vuonna 2010?!). Kolmannella klikkauksella tulee vihdoinkin Bad Requestin sijaan joku musiikkikaupan login-sivu. Joka päätyy ”jonkinlaiseen virheeseen”.

  Tuo on kuin lottokone, ”Unable to obtain license”, ”A problem of some sort has occurred.”, Nokian musiikkikaupan etusivu.

  Heh, 15 minuuttia ja tuo sai yhteen biisiin jotenkin haettua lisenssin.

  Ja näyttäisi soivan muutkin saman levyn biisit ilman uutta hakua.

  Ah, Ovi Store:sta asennettu sovellus löytyy tietysti kohdasta Applications / Installations.

  Käynnistän ForecaWeather:in. Valitaan mistä säätila halutaan, ”ok”. My Position. Getting position… Löytyy. Allow network bla bla bla. Ihan perussiisti. http://www.visa55.mobi (mainos?) peittää säännöllisesti Helsingin. Vähän WAP-fiilis.

  Kamerassa näyttäisi olevan sisäänrakennettu Hipstamatic.

  Kahdessa asiassa tämä uusi Nokialainen yllätti (edellinen oli E60 joskus vuonna kypärä). Puhelin ei enää nitise ja natise kuten nokialaisilla oli tapana, muutenkin build quality tuntuu ihan hyvältä. Ovi Maps toimii kaikessa karuudessa ihan hyvin tässä luurissa, hinta/laatu-kohdallaan (5230:ssa se oli täysin susi, jota harkitsin C5:sen vaihtoehtona ja lainasin kaverilta kokeeksi).

  Ihan mukava peruspuhelin, pieni, näyttää hyvältä, tekstiviestit ja puhelut kulkee. En ymmärrä miksi tämä luokitellaan älypuhelimiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: