Suomi taas listaykkönen -täällä saa enemmän kuin missään.


Suomi vaan jyllää ja kerää lisää ykkösiä plakkariinsa. Kyseessä on taas kerran elämän laatu -mutta tällä kertaa kysymys on rajattu puhtaasti naimiseen.  Tosin tätä termiä ei käytetä vaan kyseessä on sosioseksuaalisuus -eli naiminen, promiskuiteetti, tai kuten tohtori.fi sen määrittelee ”promiskuiteetti, sukupuolinen holtittomuus,
valikoimaton sukupuoliyhteys eri partnerien kanssa”.  Suomi on siis holtittomuden ykkönen.  Paremman kuvan puutteessa tässä on tuloslista:

Lähteessä yksi on myös pikatesti, jonka avulla sinulle kerrotaan missä maassa sinun tarttisi asua.  Itse tutkimus on vaikuttaa olevan oikeata pässinlihaa (lähde 2) -tosin en ole alan asiantuntija, joten voin olla max 100% väärässä.

Ihan lonkalta arvioituna en ihmettele jutun tuloksia ollenkaan.  Musta tuntuu, että Suomi on suhteellisen suorasukainen paikka, jossa yleensä asioita kutsutaan niiden oikeilla nimillä -toisinsanoen jengillä on yleensä jo alunperin aika realistinen suhtautuminen maailmanmenoon, ja asioita yleensä kutsutaan niiden oikeilla nimillä. Epäilen suomalaisten vastanneen kysymyksiin rehellisemmin kuin monissa muissa maissa.  En osaa määritellä juttua sen tarkemmin, mutta minusta Suomessa jengi yksinkertaisesti puhuu asioista oleellisesti enemmän asioiden oikeilla nimillä kuin esim Vapaassa Maailmassa.  Minä olen vakuuttunut siitä, että realistinen kielenkäyttö on ensiarvoisen tärkeää.  Suomessa poliitikot valehtevat, Vapaassa Maailmassa törkeimmässäkin tapauksessa he ovat ainoastaan muunnelleet hieman totuutta. Kukaan ei koskaan vahingossakaan valehtele.

Suomessa jengi tuppaa kuolemaan, joskin nämä kuolleet usein haudataan ja siunataan hiljaisuudessa -eikä siis hirveän mekkalan säestämänä.  Vapaassa Maailmassa kuoleminen on harvinaista, jengi tuntuu sattuvan vain jatkavan matkaansa (passing on) tai heille sattuu joitakin muita kiertoilmaisuja.  Joita tosin on suomenkielessäkin -jengi ei kuole mutta he saattavat potkaista tyhjää.  Musta tuntuu, että suomenkielessä usein kyseessä on humoristinen kiertoilmaisu ja Vapaan Maailman englannissa kyseessä on aito kiertoilmaisu -asian karmeutta ei haluta sanoa suoraan.
Tyhjään potkaisemisen ykkösilmaisu Vapaassa Maailmassa on Pelastusarmeija. Siellä upseerit eivät kuole vaan heidät ylennetään autuuteen (promoted to glory) (lähde 3).

Lähde 4 on artikkeli, josta tämä juttu lähti liikkeelle.

Lähteet:
(1) Artikkeli ja testi miten eri maissa naidaan http://bigthink.com/ideas/22840
(2) Alkuperäinen artikkeli ”Soiciosexuality from Argentina to Zimbabwe: A 48-nation study of sex, culture, and strategies of human mating, Behavioral and Brain Sciences (2005) 28, 247-311 (8MB, 65 sivua, kuivaa tekstiä, ei mielenkiintoisia kuvia) Schmitt-BBS-2005-Sociosexuality-ALL_000
(3) Pelastusarmeijassa ei kuolla, siellä kuolema on ”ylennys autuuteen” http://en.wikipedia.org/wiki/Promoted_to_Glory (4) Taas yksi artikkeli sukupuolisen holtittomuuden vaikutuksesta ihmisten onnellisuuteen http://bigthink.com/ideas/22851

Mainokset

5 vastausta to “Suomi taas listaykkönen -täällä saa enemmän kuin missään.”

 1. Kettu Ilmarinen Says:

  Mielenkiintoista! Etenkin kun:

  http://www.aamulehti.fi/sunnuntai/teema/asiat_paajutut/9663626.shtml

  ”Suomalaiset suhtautuvat rinnakkaissuhteisiin kielteisemmin kuin muiden Euroopan maiden kansalaiset.

  – Suomalaisilla on ylivoimaisesti kielteisimmät asenteet. Esimerkiksi Italiassa sekä miehet että naiset sallivat rinnakkaissuhteet selvästi useammin, vaikka katolisessa maassa asian luulisi olevan toisinpäin, Kontula kertoo.”

  Jollen väärin muista, niin Kontulan mukaan tuo jenkkitulos ja pettämistutkimus eivät ole ristiriidassa sillä Suomessa saa todellakin koittaa coitusta vapaasti ja asennen kevytkenkäisyyteen on vapaamielinen – mutta vain jos olet sinkku…

 2. Myy Says:

  Mitä jos mitattaisiin onnellisuutta ylipäänsä johon voisi liittää kyselyt viinankäytöstä, masennuslääkkeiden käytöstä jne. Terveyskin voi olla erilainen käsitys toisen mielestä kuin minun tai sinun. Suomessa kuulemma ollaan terveempiä kuin koskaan. Vaan muutamalla sadalla tuhannella on diabetes, masennuslääkitys, kolesteroli pillerit ja kaikki muu lääketieteellinen sonta dosetissaan iltaa varten. Hah. Muutama ylipainoinen vaeltaa kaduilla, mutta mistäs siitä.

 3. heka Says:

  Mä voisin kuvitella että ”onnellisuuden” mittaaminen on hankalaa. Mitä tarkoittaa olla ”onnellinen”? Ehkä sitä voi mitata osittain vaikkapa viinankäytöllä, mutta siinäkin on lisää määrittelyongelmia. Kuinka paljon/vähän viinaa lisää onnellisuutta ja millä määrillä se alkaa rajoittamaan sitä?
  Vai pitäisikö onnellisuutta täysin toisesta päästä mittatikkua, eli mitata sitä miten paljon puuttuu krjaa ja onnetonta oloa?

 4. pp81 Says:

  Kun olet kuollut niin olet kuollut.

  Se ei tunnu millekään, ei maistu millekään, ei haise millekään.

  Sinua ei yksinkertaisesti ole enää olemassa. Ja se on helvetin vapauttavaa.

  Ovatko suomalaiset onnellisia? Eivät tietääkseni. Tietämäni suomalaiset kompuroivat vain elämänsä läpi, tuhlaten elämänsä.

 5. anonyymi Says:

  Täytyy antaa vahvistusviesti: JFK:n turvatarkastajat ovat todella aivokuollutta porukkaa. Hirvee huuto ja meteli kun jotku pimut ei riisunu sandaaleja ja varvastossuja. siis oikeesti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: