Hyödyllinen matkustusvaroitus USAn kansalaisille Euroopassa.


On se hienoa kun Vapaa Maailma huolehtii kansalaisistaan. Terroristit uhkaavat Vapaan Maailman jengiä, ja siksi kansalaiset ovat saaneet hyötytietoa  -varoituksen ja toimintaohjeet. Hesarikin tietenkin uutisoi jutun (lähde 1).

Tässä tämän 3.10.2010 Vapaan Maailman ulkoministeriön antaman varoituksen (lähde 2 englanniksi ja 3 suomeksi) ydin:

Terroristit voivat halutessaan käyttää erilaisia keinoja ja aseita ja hyökätä sekä julkisten että yksityisten kohteiden kimppuun. Yhdysvaltain kansalaisia muistutetaan mahdollisista terroristien hyökkäyksistä julkista liikennettä ja muuta matkailuinfrastruktuuria vastaan. Terroristit ovat tähdänneet ja hyökänneet sekä metro- ja rautatiejärjestelmiä sekä lento- ja meriliikenteen palveluja vastaan. Yhdysvaltain kansalaisten tulisi kaikin tavoin olla tietoisia ympäristöstään ja toteuttaa asianmukaisia turvatoimenpiteitä suojellakseen itseään matkustaessaan.

Tässä varoituksen ydin lyhyemmin: Vapaan Maailman jengin tarttee välttää Euroopassa julkisia ja yksityisiä kohteita, liikenne ja muuta matkailuinfrastruktuuria, metro- ja rautatiejärjestelmiä sekä lento- ja meriliikenteen palveluita.

Ja tässä varoituksen ydin lyhyesti: Jää kotiin koska ainakaan minä en keksi mitä jäi tuon varoituksen ulkopuolelle.  Täysin hyödytön varoitus.

(Toisaalta Yhdysvaltojen kansalaisten kannattaisi myös olla sen verran tietoisia ympäristöstään, että he opettelisivat edes yhden vieraan kielen alkeet… )

Osama bin-Laden vainaa varmaan pyörisi kikatellen haudassaan jos tietäisi mitä hän on saanut aikaan Vapaassa Maailmassa.  Pienellä muutaman sadan tuhannen taalan sijoituksella hän sai tapettua noin 3.000 ihmistä (alle 10% yhden vuoden auto-onnettomuuksien kuolonuhreista Vapaassa Maailmassa) mutta se iso kikatuttava palkinto oli saada Vapaan Maailman yhteiskunta täysin käsittämättömän ja hallitsemattoman terroristihysterian valtaan.  Osama vainaa oli nero.

Ai niin miten Osama vainaa?  Ainakin yksi toinen vainaa, Pakistanin ex-pääministeri rva Benizar Bhutto, oli sitä mieltä, että Osama bin-Laden on murhattu jo aikoja sitten (lähde 4, videohaastattelu, tämä Osama kohta alkaa noin kohdassa 3:40 videossa). Benizar Bhutto murhattiin 27.12.2007, video on pari kuukautta ennen murhaa. Nythän tietenkin rva Bhutto voi olla väärässä, mutta toisaalta (a) Pakistan on edelleen toiminnan keskipisteessä, ja (b) Osamakin on ollut aika hiljaa jo aika pitkään.  Ja minusta on mielenkiintoista että joka kerta kun julkisuuteen tulee mikä tahansa uusi Osaman ääninauhoite tai video, niin media kertoo siitä, mutta Vapaan Maailman viranomaiset ovat ihan hiljaa (kukaan ei sano ”tämä on uusin uhka …”).  Voisiko olla että Osama on hyödyllisempi ”elävänä” kuin kuolleeksi julistettuna?  Kaikkivoivan vihollisen myytti voisi kärsiä jos tiedettäisiin kaikkivoivan potkaisseen tyhjää….

Sivuhuomio Yksi:  Olen juuri nyt Wien’issä yksillä perseenpäristysmessuilla.  Lensin tänne Los Angeles-Miami-Lontoo/Heathrow-Wien reittiä.  Kuten minulla on ollut jo yli vuoden tapana, minulla oli matkustamossa mukana kaksi veistä.  Hyvin koulutetut, työnsä osaavat valppaat ja ystävälliset ja erilaisilla mammografeilla hyvin varustetut meitä suojelevat turvallisuus- ja kyykkyhyppyhenkilöt eivät ottaneet kantaa veitsiini Losissa, Miamissa tai Lontoossa.  Etsi blogiani hakusanalla veitsi tai perseenpäristin jos haluat lisätietoja.  Osama olisi ylpeä nähdessään minkälaisen täysin älyttömän kyykkyhyppyhysterian hän on saanut aikaan.

Eikö muuten ole mielenkiintoista miten terroristiongelma on hoidettu Euroopassa.  Sekä Italiassa että Saksassa oli 70-luvulla terroristiryhmiä, jotka saivat aikaan spektaakkelinomaisia terroristi-iskuja, esim Saksan RAF.  Olen ihan varma, että taustalla valtioiden erilaiset turvallisuuspalvelut tietävät helvetin paljon enemmän kaikenlaisista asioista ja meidän kaikkien yksityissuojaa on loukattu moneen kertaan mennen ja tullen, mutta meidän ei tartte tehdä kyykkyhyppyjä lentokentillä tai muuallakaan.  Suhteellisuudentaju on jotenkin säilynyt paremmin Euroopassa kuin Vapaassa Maailmassa.  Joo, olen tietoinen että tämä on matopurkki (”can of worms”) aihe, ja yksityisyydensuoja on aihe, jonka turvaamisesta tarttee taistella tosissaan (Gestapo, Stasi, Fbi, CIA, KGB jne ovat hyviä esimerkkejä siitä tarttis välttää kuin ruttoa).

Sivuhuomio Kaksi.  Ylläolevan Osama pilakuvan juju on tuo värikartta.  Vapaan Maailman Kotimaan Turvallisuusvirasto (”Department of Homeland Security” -kyykkyhyppyviraston nimi on viehättävän natsisaksalaismainen) pitää viisiasteista värikarttaa Vapaan Maailman kansalaisia uhkaavasta uhkatasosta. Värejä luultavasti tarvitaan lukutaidottomien kansalaisten uhkatason ymmärtämisasteen lisäämiseksi.   Tässä kuva Alaskasta Anchoragen lentokentältä viime toukokuussa:

Köyhän kansan pelottelu on kivaa.  Mutta mitä köyhä kansa tekee tällä tiedolla?  Uhkataso on nyt ”kukertavan värinen”.  Mitä mun tarttis nyt tehdä?

Sivuhuomio Kolme.
Tullessani Eurooppaan EU kansalaisena passivirkamies, jolla on todellakin yksi maailman tylsimmistä viroista (haluaisitko aloittaa uran bussien kausilippujen valokuvan tarkastajana?) -tyyppi katsoo passia, naamaani, ja antaa mun mennä. Minä en näe hänen koskevan edes tietokoneeseensa.
Tullessani Vapaaseen Maailmaan sen systeemin kansalaisena annan rajanatsille passini ja sitten vastailen kysymyksiin ”missä olet ollut?”, ”miksi olit siellä?”, ja pari kertaa olen saanut erikoiskohtelun hiukan sivummalla, jossa lisäkysymysten vastaukset naputellaan tietokoneeseen, kuten ”minkälaista duunia teet?”, ”kerro lisää duunistasi?”, jne niin edelleen.  Lain mukaan mun ei tarvitse tehdä mitään muuta kuin näyttää passini ja tullilomakkeeni ja totella heidän muita ohjeitaan (”siirry sivummalle ja pomoni tulee paikalle”, ”ota kädet taskustasi” jne).  Mulla tarttis olla pitkän lennon jälkeen pari tuntia lisäaikaa istua penkeillä sivuhuoneissa, jos haluaisin pitää kiinni oikeudestani olla vastaamatta heidän älyttömiin kysymyksiinsä.  En ainakaan tähän mennessä ole viitsinyt pitää kiinni oikeuksistani….

Lähteet:
(1) Hesarin artikkeli http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Yhdysvallat+varoitti+Euroopassa+olevia+kansalaisiaan+terrorista/1135260582616
(2) Vapaan Maailman ulkominiseriön varotus ja ohjeet amerriikin englanniksi http://travel.state.gov/travel/cis_pa_tw/pa/pa_europe.html
(3) edellinen kuuklen konekäännöksenä http://translate.google.com/translate?js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=en&tl=fi&u=http://travel.state.gov/travel/cis_pa_tw/pa/pa_europe.html
(4) Benizar Bhutton haastattelu http://video.google.com/videoplay?docid=8120236576648647371#

asd

Mainokset

Avainsanat: , , , ,

2 vastausta to “Hyödyllinen matkustusvaroitus USAn kansalaisille Euroopassa.”

 1. jr Says:

  Niin, monet ovat kai sitä mieltä että terroriuhalla pelotellaan niin kauan kuin se on hyvä bisnes, ja se on aika monille hyvä bisnes Usa:ssa eikö totta?

  Lapsena ja teininä mulla oli unelma käydä/asua joskus Usa:ssa. Nykyään kiitän Luojaa ettei sinne tarvi mennä.. Ja kun siellä on kuitenkin monta fiksua ihmistä jotka haluaisin tavata 😦

  Onko Kanadaan matkustaessa muuten samanlaiset kyselylomakkeet ym. hässäkät kuin Usaan?

 2. mpz Says:

  @jr
  Käsittääkseni ei ole. Ja Kanadasta pääsee maateitse USA:han ilman suurempia rajahässäköitä.

  USA:n maahantuloproseduurit ovat siis taas vain turvallisuusteatteria teatterin vuoksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: