Irakin sota ja Wikileaksin paljastukset sodan dokumenteista.


Mulla on ollut erilaisia mielipiteitä siitä miksi Vapaa Maailma päätti, että Irak oli tekemisissä 9.11 terroristi-iskun kanssa.  Tai itse asiassa en ole vieläkään keksinyt miten nämä kaksi juttua liittyvät toisiinsa.  Ja Vapaa Maailma hyökkäsi Irakiin ja vapautti Irakin ja loi demokratian Irakiin.

Wikileaks julkisti pari päivää sitten vähän alle 400.000 sivua Vapaan Maailman armeijan sisäisiä salaisia dokumentteja Irakin sodasta.  En ole lukenut kaikkia 400.000 sivua tässä vaiheessa, joten joudun turvautumaan muihin lähteisiin.  Analysoimatta juttua sen enempää niin voiden tarjota Vapaan Maailman omaa analyysia tilanteesta. Sotilasjohto on kerännyt omia tilastojaan ja raporttejaan, ja he ovat jopa analysoineet kuka kuoli missä ja kenen toimesta.

Tuo kuva ei näytä kovin kummalliselta.  Mikä tekee sen kummalliseksi on (lähde 1).  Kun klikkaat sitä, niin saat eteesi paitsi tarinan niin myös Google Maps kuvan.  Kun siirrät hiiresi minkä tahansa punaisen pisteen päälle ja klikkaat, niin saat esille kuka kuoli missä ja miten.  Useimmat jutut eivät aukene kovinkaan syvältä, niissä on armeijan kapulakieltä siitä miten joku tapettiin jossain kohtaa.

Mutta jos olet hirtehishuumorin ystävä, niin tässä on kovaa kamaa.  Eiks olisi mielenkiintoista nähdä Suomen armeijan sama juttu talsvisodatsa ja sama juttu neukkulan Suomen vapauttajien näkökulmasta? ”Vapautimme kylän Karjalassa, 15 kapitalistikätyrien vihollissiviiliä eliminoitiin”. Tai vastaava juttu suomlaisten kannalta.  Tässä aika uskomaton Vapaan Maailman armeijan mielipide siitä, miten he vapauttavat ja demokratisoivat Irakian.

Miksi poliisi ei tee samaa karttaa Suomesta?  Eikä olisi mielenkiintoista seurata mitä tapahtuu?  Ei pelkästään murhia ja tappoja, mutta myös kaikkea muuta mitä yhteiskunnassa tapahtuu?  Eikös se olisi jonkinlaista demokratiaa?

Minun maailmankuvassani yksi pahimpia kohtaloita Suomelle olisi, jos Vapaa Maailma päättäisi, että Suomesta täytyy tehdä vapaa, demokraattinen ja oikeudenmukainen yhteiskunta.  Älkää helvetissä yritä vapauttaa meitä!  Me teemme mitä tahansa jotta meistä ei tehtäisi vapaita ja demokraattisia ihmisiä!

Lähteet:
(1) Irakin kartta johon Vapaan Maailman armeija on merkinnyt kuka kuoli ja missä ja miksi.  Uskomaton himmeli. http://www.wired.com/dangerroom/2010/10/chemical-weapons-iranian-agents-and-massive-death-tolls-exposed-in-wikileaks-iraq-docs/a

Mainokset

Avainsanat: , , ,

2 vastausta to “Irakin sota ja Wikileaksin paljastukset sodan dokumenteista.”

 1. bree Says:

  http://www.tilannehuone.fi/halytysmap.php
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Tilannehuone.fi

  Listana vain näkyvä 112info.fi tietysti myös. Jossain vaiheessa näidenkin toimintaan oli puututtu ja kielletty kertomasta tietoja tarkemmin tai mitä lienikään taas jonkun turhana huolena.

  Suomessa on vähän tiukassa saada niitä tietoja viranomaisilta, saati sitten että avoimesti, reaaliajassa mielenkiintoisia mash-upeja ja palveluja varten 😦

 2. Jauri Says:

  Vapaalla Maailmalla on myös erinomaisia tapoja aloittaa nämä vapautukset värväämällä ensin päteviä ja luotettavia kavereita petaamaan asiat valmiiksi. Nekin voisi merkitä karttaan. Tässä muutamia:
  – Lucky Luciano värvättiin vapauttamaan Sisilia Mussolinilta. Rakennettuaan tulevan verkoston valmiiksi Lucky siirtyi Havannaan hoitamaan bisneksiä yhdessä CIAn hyvän ystävän Batistan kanssa.
  – Augusto pistettiin hommiin Chilessä
  – Sotilasdiktatuuri Guatemalassa sai parisataa tuhatta hengiltä
  – Papa Doc suojasi Haitia pahoilta kommunisteilta
  – Contrat olivat reippaita huumeenvälittäjiä Nicaraguassa, joita avusti Panaman Noriega
  – Saddam petasi menestyksekkäästi vastarintaa Irania vastaan
  – Talebanit kiittivät Jenkkejä aseistuksestaan, joita heille välitti CIAn luottomies Osama

  Vapaa Maailma on osannut valita demokraattiset yhteistyökumppaninsa huolella, joten karttoihin on vapauttamisen seurauksena saatu reippaasti potentiaalisia pisteitä. Yhteistyö on vain jostain kumman syystä päättynyt aina ristiriitoihin. Ehkäpä Ruotsikin pelkää vapauttamista ja häätää tästä syystä Wikilieksin Assangen maasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: