Wikileaks. Hakusanakilpailu.


Pahoittelen yli kuukauden poissaoloani.  Nyt olen kuitenkin imuroinut itselleni kuuluisan viimeisen Wikileaks systeemin -noin 20GB pakattua dataa.

Mikä minusta on todella ihmeellistä on se, että ”kaikki puhuvat Wikileaks”istä, mutta itse aiheesta on hyvin vähän todellista tietoa.  Miksi esim Helsingin Sanomat ei ole kopioinut itselleen Wikileaksiä ja alkanut tutkimaan mitä mielenkiintoista Suomeen littyvää tietoä (tai huhua, höpö-höpö tarinaa, paskanjauhantaa tai jopa faktaa) sieltä löytyy Suomen suhteen?  Wikileaksin kopiointi oli tosi helppo juttu. Bittorrents hakukone (btjunkie.com), aiheena Wikileaks, ja imuroit 20GB dataa ja sinulla on Wikileaks.  Homma on todella yksinkertaista.  Miksi Hesari ei ole tehnyt tätä ja stekannut hakusanoja Supo, Suopo, Stasi, Vanhanen, Halonen, Conan O’Brien, Oreck (jenkkien Suomen suurlähettiläs, Oreck pölynimureiden perijäpoika ellen ole ihan väärässä) yms hakusanoja?

Minusta Suomen tiedoitusvälineet Suomessa ovat ryssineet Wikileaks jutun.

Minusta Wikileaks on mielenkiintoinen juttu.  Joskus noin vuosi sitten Wikileaksissä oli dokkareita siitä, kuka on sijoittanut kuinka paljon Islannin pankkeihin. Hädissäni imuroin silloin tiedostot itselleni ja löysin paljon infoa suomalaisista henkilöistä ja firmoista, joilla oli saatavia Kaupthingi(?) pankista.  Minusta jutussa ei ollut oleellista yleistä mielenkiintoa ja päätin olla kirjoittamatta asiasta mitään.

Tämä uusi Wikileak on minusta erilainen juttu.  Imuroituani tiedostot syötin ne ohjelmaan joka indeksoi kaikkien dokumenttien (doc, pdf, txt, trf, jne) kaikki sanat ja joka myös ajaa OCR ohjelman kaikkien jpg, tiff, png jne tiedostojen läpi.  Nyt pikkuhiljaa Lyyti alkaa laulamaan.

Wikileaksissä on mieletön määrä tiedostoja.  Kelasin hiukan, alle puoli tuntia, tätä sälää, ja Wikileaks tuntuu olevan kasa sekalaisia satunnaisia arkistolaatikkoja, joissa on paljon sekopäistä juttua, jonka oikeellisuudesta ei ainakaan minulla ole mitään käsitystä.  Sieltä löytyi esim yhden todella tunnetun amerikkalaisen tyypin laboratiotestin tulos, josta kävi selville tyypin testaavan positiivisesti HIViin -minusta tämä juttu on puhtaasti yksityinen asia (joka ei toisaalta ole kuitenkaan yksityisasia, koska tyyppi on ison pörssiyhtiön iso julkku toimari, ja osakkeiden arvo riippuu ilmeisesti aika odotuksista tyypin duunisuorituksen suhteen, jolloin HIV on tärkeä jne jne jne.)  Ymmärrän hyvin, että jos minä olen nähnyt labratestin, niin sen on nähnyt miljoona muutakin ihmistä.  Labratesti voi olla oikea, tai kusetusta.  Minun arvomaailmassani en julkistaisi labratestiä.

Esimerkki hakusanaetsinnästä:  Etsin dokkareita hakasanalla ”Stubb”, tarkoituksenani oli löytää Alexander Stubb’iin liittyviä dokkareita.  Iso määrä dokkareita, mutta suurin osa oli amerikkalaisten diplomaattien juttuja erilaisista jääräpäisistä ulkomaalaisista jotka olivat ”stubborn”.  Löysin kuitenkin yhden jutun, joka oli suht positiivinen A Stubbs’in suhteen.  Joku toinen suomalaistyyppinen hakusana tuotti jonkun varastolistan kolme suomalaista 220V jääkaappia.

Hakusanakilpailu.

Minun mielikuvitukseni ei riitä luuhaamaan pitkin kaikkia Wikileaksin mielenkiintoisia pimeitä nurkkia.  Ehdottakaa hakusanoja, ja yritän etsiä mitä Wikileaksistä löytyy.  Yritän etsiä kommenteista löytyvien hakusanojen tuloksiin liittyviä dokkareita ja laittaa dokkarit liitteiksi ja kopioitaviksi tänne blogiin.  Katsotaan miten homma futaa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: