Sattumanvarainen terrorismi.


(lauantai 15.1.2011 En ole löytänyt näiä ussia Suomiaiheisia Wikileaksejä, mutta toivottavasti ne ovat jossain)

Sattumanvarainen terrorismi on mielenkiintoinen ajatuskehitelmä.  Tässä ensiksi hiukan johdatusta asiaan ja jutun loppupuolella on itse asiaa stokastisesta terrorismista.

Joku kaali (nimeltään Jared Loughner) yritti tappaa yhden Vapaan Maailman kansanedustajan (kongressiedustajan) ja tappoi siinä ohella kuusi ihmistä Arizonassa noin viikko sitten.  Tässä kaksi kuvaa kaalista, oikealla on poliisin ottama kuva. Ulkonäön perusteella ei tietenkään saisi arvostella ihmisiä, mutta jotain on muuttunut vasemman ja oikean kuvan ottamisen välisenä aikana.

Jared on aika selvästi häiriintynyt sekopäinen jäbä.  Lehdistä lukemieni juttujen perusteella Jared uskoo klassisiin amerikkalaisiin salaliittoteorioihin kuten valuuttasalaliitto (lähde 1) (”currency conspiracy” erilaiset järjestöt kuten YK yrittää tuhota dollarin ja luoda jonkun uuden valuutan Yhdysvaltoihin), valtio-kontrolloi-aivojasi salaliitto (lähde 2) (myös lähteen 1 mind control), ja luultavasti Jared uskoo moneen muuhunkin ufo tarinaan.  Tällä lailla tarkastellen kyseessä oli yksi näitä juttuja, joille ei oikein voi tehdä mitään.  Tai sitten voi.

valtio-kontrolloi-aivojasi. Vapaassa Maailmassa on ilmeisesti aika paljon tätä jengiä, joka myös tunnetaan nimellä ”foil heads”.  Alumiinifoliopäät uskovat siihen että valtiovalta lähettää mikro- ja/tai radioaaltoja joilla ”he” voivat kontrolloida ihmisten ajatuksia.  Onneksi radioaallot eivät pääse alumiinifolion läpi joten voit ajatella ihan omia ajatuksiasi jos sinulla on alumiinifoliopipo päässä.

Missä tahansa maassa on joku prosentti häiriintyneitä sekopäisiä jäbiä.  Satunnaista sekopäisten tekemää väkivaltaa ei ehkä voida lopettaa mutta luultavasti sen määrää voidaan säännellä jossain määrin.

Vapaassa Maailmassa poliittinen kielenkäyttö on yllättävän väkivaltaista.  Tottakai keskinäiseen Suomessakin kielenkäyttöön kuuluu poliittisesti ei-korrekteja värikkäitä ilmaisuja tyyliin ”se jätkä pitäisi ampua” mutta kukaan ei eds kuvittelisi käyttävänsä näitä samoja ilmaisuja julkisuudessa.  Vapaassa Maailmassa värikkyys jatkuu julkisuudessakin. Tässä esimerkkinä Sarah Palinin veppisaitilta revitty kuva noin vuosi sitten:

Yksi Palikan Saaran kiväärin tähtäimessä olevista nitistettävien poliittisten vastustajien listalla olevia tyyppejä on Gabrielle Giffords joka sai kuulan päähänsä viikko sittten.  Tietenkään Saara ei hoitanut tätä ampumista, mutta Saaran kielenkäyttö on aika tyypillistä.

Sattumanvarainen terrorismi eli stokastinen terrorismi. Lähde 3 käsittelee asiaa syvemmältä.  Perusajatus on suomalaisittain tämä:  Jos kerrot riittävän monta kertaa riittävän kovalla äänellä että somalit tarttis tappaa, niin saat aina silloin tällöin liikenteeseen Jared Loughnereita, jotka hoitavat homman.  Natsien Saksassa juutalaisten demonisointi toimi hyvin -jengi päätti hoitaa homman kerralla ja perusteellisesti.

Mutta eihän Vapaassa Maailmassa ole kovinkaan paljon poliittia murhia?  Pari Kennedyä siellä täällä, ei mikään iso juttu, eihän?  Paitsi että tämä alumiinifoliopipo jengi (Tim McVeigh) räjäytti Oklahoma Cityssä valtion virastorakennuksen -Tim uskoi samoihin salaliittoihin

Vapaan Maailman poliittinen kielenkäyttö on muuttunut paljon niiden 30 vuoden aikana joina olen luuhannut ihailemassa Vapaata Maailmaa paikanpäällä.  Joskus annodazumal Vapaan Maailman sisäisen politiikan kieli oli aika asiallista ja poliitikot vetivät överiksi vain kommunistit jotka olivat uskomattoman pahoja ihmisiä (yritin turhaan parantaa kommareiden mainetta kertomalla alkuasukkaille että kommunistit eivät suinkaan syö omia lapsiaan elävältä, hehäntietenkin tappavat lapsensa ennen ateriaa.  Viestiäni ei luonnollisesti kukaan uskonut).  Nyt kielenkäyttö on sisäpolitiikassakin mennyt täysin överiksi. Poliittisia henkilökohtaisia vastustajia jatkuvasti kutsutaan maanpettureiksi (traitors),  epäisänmaallisiksi (unpatriotic) tai jopa …. liberaaleiksi.  Herra paratkoon.  Ja vastaavasti puolueet ovat maanpettureita ja epäisanmaallisia -tietenkin useimmat maanpetturit ovat epäisänmaallisia mutta tautologia tuntuu toimivan silti ihan hyvin.

Tämä kielenkäyttö on erityisen tiukkaa televisiossa ja radiossa.  Täällä mammanpoika Tony Halmeen (lähde 4) kielenkäyttö olisi täysin lälläriä (paitsi lesbojen ja homojen suhteen, heitä ei täälläkään saa enää, aivan oikein, herjata miten vaan).  Poliittiset sanomat ovat niin isoa pelleilyä ja valehtelua, että Vapaaseen Maailmaan on jo syntynyt muutamia veppisaitteja, jotka pyrkivät aktiivisesti tsekkaamaan poliitikkojen tarinoita. Esimerkkejä näistä ovat PolitiFact.com (lähde 5) ja Asioiden Oikeellisuuden Tarkistus saitti FactCheck.org (lähde 6)

Tähän aiheeseen liittyen on olemassa saitti, joka tsekkaa erilaisten saittien taustavoimia.  Vapaassa Maailmassa on mieletön määrä erilaisia kansanliikeeitä kuten Haluan Itse Päättää Mitä Ja Missä Hengitän, ja jota yllättäen rahoittaa Amer Tupakka.  Jos joskus muistan saitin nimen, niin palaan asiaan ja kirjoitan siitä uuden jutun.

Lähteet:
(1) Valuuttasalaliitto.  Tässä Wikipedia jutussa on mukana aika monta muutakin salaliittoklassikkoa http://en.wikipedia.org/wiki/New_World_Order_(conspiracy_theory)
(2) Alumiinifoliopipojengi ajattelee vapaasti http://en.wikipedia.org/wiki/Tin_foil_hat
(3) Sattumanvarainen terrorismi, stokastinen terrorismi http://www.dailykosbeta.com/story/2011/01/10/888541/-Stochastic-Terrorism:Triggering-the-shooters
(4) Mammanpoika Tony Halme http://fi.wikipedia.org/wiki/Toni_Halme
(5) PolitiFact.com pyrkii tsekkaamaan poliitikkojen viimeisimpiä lausuntoja. Virityksen takapiruna on St Petersburg Times lehti Floridassa http://politifact.com/
(6) Asioiden Oikeillisuuden Tarkistussaitti http://www.factcheck.org/

Mainokset

Avainsanat: , , ,

Yksi vastaus to “Sattumanvarainen terrorismi.”

  1. JH Says:

    On näitä ampumisuhkauksia Suomessakin julkisuudessa nähty, ei ehkä poliitikkojen keskinäisessä keskustelussa, mutta yleisön puolelta poliitikkoja kohtaan.

    Viime viikkoina on mediassa käsitelty kahta tapausta: ministeri Astrid Thorsia vastaan Facebook-ryhmässä tehdyn uhkauksen kirjoittaja tuomittiin laittomasta uhkauksesta, kunnianloukkauksesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Tuomion antoi Tampereen käräjäoikeus kuukausi sitten.

    Ministerejä Katainen ja Vanhanen myös netissä uhannut tyyppi taas sai vapauttavan tuomion, jota perusteltiin sillä, että uhkaus oli esitetty ”lievemmin sanankääntein”. Käräjäoikeuden mukaan asiassa ei ole esitetty näyttöä siitä, että asianomistajat olisivat pelänneet henkilökohtaisen turvallisuutensa olevan vakavassa vaarassa. Kirjoitusta ei ollut tarkoitettu Vanhasen, Kataisen tai eduskunnan tietoon.

    Oikeuden mielestä ”kirjoitus on lähinnä mielipiteenilmaus ja osoittaa turhautumista yleiseen taloudelliseen tilanteeseen ja politiikkaan”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: