Marijuana Kaliforniassa.


Kalifornian viimeisissä vaaleissa marraskuun 2, 2010 yksi äänestyksen kohde oli Ehdotus 19 (Proposition 19) joka olisi tehnyt kannabiksen käytön tietyissä rajoissa lailliseksi ja verotettavaksi kaupalliseksi toiminnaksi. Ehdotus 19 ei mennyt läpi -54% äänesti sitä vastaan ja 46% sen puolesta. Olin yllättynyt vaalituloksesta -miksi posket lommolla pilveä imevä jengi ei kannata omia elintapojaan?  Toisaalta terve ja toimiva markkinatalous sai aikaan sen, että molempien katsantokantojen kannattajat laittoivat rahojaan vaalimainontaan.  Kansantarut väittävät että vastustajien vaalikassoihin tuli paljon rahaa olutkauppiailta (beer distributors) (lähde 3).  Ehkä näin on -laillinen kannabis luultavasti ei olisi hyvä juttu Sinebrykoffin kolleegoille.

Kannabis ja kannabiksen käyttö on ja pysyy edelleen tiukasti laittomana Kaliforniassa.

Paitsi että lääkekannabis (lähde 1) joko on laillista tai sitten ei. Paitsi että Los Angelesin kaupunki miettii mikä olisi sopiva määrä kannabiskauppoja stadissa (lähde 4) -uusi ajatus olisi rajoittaa kauppojen määrä sataan, nykyisestä ”isommasta määrästä” (lähde 4 väittää että Losissa olisi 135 laillista kannabiskauppaa. Olen nähnyt juttuja, joissa väitetään täällä olevan enemmän kannabiskauppoja kuin Mäkkärin pikaruokaloita).
Päivitys 23.1.2011 Los Angeles Times lehden artikkelissa epäillään että noiden 135 kaupan lisäksi täällä olisi avattu 400 vähemmän laillista pilvikauppaa (lähde 6).

Lähtemättä filosofoimaan asiaa sen pitemmälle minusta on aika selvää ja jos en ole ihan väärin ymmärtänyt , niin kannabis on joillekin tyypeille hyvä lääke (lähde 4).

Minua on jo pitempään ihmetyttänyt tämä Vapaan Maailman jengin kannabissirkus.  Tuttavapiirissäni on konservatiiveja, joiden mielestä Kokoomuksen telaketjulinjan jengi on puhtaita kommunisteja -ja nämä yhteiskunnan tukipylväät polttavat innoissaan pilveä.  Tuttavapiirissäni myös geriatrisia hippejä -ja myöskin nämä tyypit polttavat pilveä.  Arvelisin että minun tuttavapiirissäni kannabiksen käyttäjiä on joku 2/3 -käyttäjä tarkoittaa vaikkapa 4+ kertaa vuodessa.  En todellakaan osaa arvioida lukuja sen tarkemmin.

Yhden kaverini pisnes on mennyt täysin perseelleen ja jannu miettii nyt mistä hän saisi nyt revittyä itselleen leipää.  Vanha puuha oli erilaisten LED taskulamppujen trokaamista.  Nyt hänen aloittamansa uusi puuha on myydä kannabiksen kasvattajille LED valosysteemejä, joilla kuulemma saa hampun kasvamaan paljon virkeämmin kuin vanhoilla kasvilampuilla.  Toisen kaverini tytär miehineen, molemmat ensiapuaseman lääkäreitä (emergency room physicians) Phoenixissa Arizonassa ovat hakeneet lupaa myydä lääkekannabista neljässä eri liikehuoneistossa (hakemus maksaa USD 5000 per sijainti).  Mikä on homman nimi?

Tutkivaa tsuurnalismia. Päätin menna tapaamaan tohtori Robert Pallas’ia.

(käyntikortin ”Cultivation License Available tarkoittaa että tohtori myöntää myös kannabiksen maatalouslisenssejä) Pojalla on aika vaatimaton vastaanotto Venetsian bulevardilla.  Luottamukseni lääketieteeseen ja vapaaseen markkinatalouteen nousi heti pari pykälää.  Arvelin olevani pian luotettavissa käsissä.

Yrttien lääketieteellinen keskus?  Ripeä tempaisu oven kahvasta ja siitä sisään.

Vastaanottohuoneesa olis viitisen tyyppiä potilasta täyttämässä lomakkeita.  Sain lomakkeen ja kuulakärkikynän ja lähdin täyttämään potilaskertomustani (yksi ensimmäisistä kysymyksistä oli ”oletko poliisi?” (alaviite 1)).  Asiaan auttoi ylläolevassa kuvissa näkyvien taulujen tiedot -tässä yksi taulu.

Seinätaulussa kerrotaan mihin oireisiin kannabista saa laillisesti käyttää.  Vaihtoehdot ovat AIDS, anorexia, arthritis, syöpä, krooninen kipu, glaukoma, päänsärky, lihaskivut, epilepsiakohtaukset, unettomuus, masennus, pelkotilat, sokeritauti ja mikä muu tahansa krooninen tai jatkuva lääketieteellinen oire.  Täytin lomakkeet valitsemalla hyvältä vaikuttavalta oirelistalta mielestäni helpoimmin selitettävät oireet -unettomuuden, masennuksen ja pelkotilat.  Olen ollut uneton, masentunut ja kärsinyt erilaisista pelkotiloista koska mulla ei ole ollut pilveä.

Tohtori ei ollut paikalla, joten tiukan lääketieteellisen ainakin kolme minuuttia kestävän tutkimuksen teki nainen jolla oli pöydällään läppäri.  Mummo katsoi lomakkeitani ja kysyi erilaisia kysymyksiä oireistani. Joo, on huolia, en saa unta, vituttaa, olen hermostunut. Sitten mummo kysyi ”oletko ennen polttanut pilveä”?  Sanottuani etten oikeastaan ole paitsi 35 vuotta sitten huomasin mummon ilmeestä että vastaus ei ollut ihan oikea.  Kevyt rykäisy ja Joo, poltin pilveä 35 vuotta sitten Lontoossa ja viime viikolla mutustelin pilvipiparkakkuja.  Joo, olin hermostunut. Joo, se selvästi auttoi minua. Joo, heräsin seuraavana aamuna tosi pirteänä ja valmiina uusiin seikkailuihin. Ei, en suinkaan aio polttaa pilveä joka päivä, ehkä pari kertaa kuussa.  Osaan toki vastata oikein kunhan minua hiukan autetaan.

Takaisin vastaanottohuoneeseen. Pitkä usean minuutin, ehkä kaksi, odotus.  Takaisin tiskille, $45 jos sopii, tässä A4 kokoinen lääketieteellisen marijuanaresepti. Haluatko lisäksi kätevän luottokortin kokoisen reseptin? Öööh, ai jaa, jos se maksaa $20 lisää, ei kiitos. (Nuo ekan kuvan kannabiskortit eivät ole mikään virallinen osavaltion kortti, vaan jokainen kannabiskauppa tulostaa ihan ikioman itse suunnittelemansa kätevän luottokortin kokoisen pahvilapun edulliseen $20 hintaan).

Koko kannabisteatteriesitys kesti varmaan huimat 25 minuuttia.  Nyt mulla on oikeus paitsi oikeus ostaa pilveä niin myös oikeus kasvattaa kannabista (6 kasvia kukkimassa, 12 saa olla olla ei-kukkimisvaiheessa).

Mistä sitä pilveä sitten saa? Tosi vaikea ja hankala juttu. Kotimatkalla lääkäriltä soitin LEDvalo kaverilleni ja päätimme tavata ostoksilla Malibun pilvikaupassa.

Malibun pilvikauppa on tuo vähän ylempänä näkyvä talo (lähde 5).  Siellä on asialliset valikoimat kamaa.  Jostain syystä laillisen kannabiksen myyjät ei suhtaudu kovin positiivisesti tutkivan tsuurnalismin edustajiin, joten sain vain yhden kännykkäkuvan pilven veikkojen tukikohdasta.

Asiallisen tuntuinen putiikki.  Pilveä löytyi pilvin pimein -tässä alla pipari joka maksoi $6 eli noin 4€.  Verkosta löytämäni arviot valittavat Malibun pilvikaupan olevan älyttömän kallis. En tiedä onko näin, mutta Malibussa kaikki on yleensä kallista, helposti 50% enemmän kuin 20 kilsan päässä.

Mitä tästä opimme? Tyypilliseen Vapaan Maailman tapaan kaikki perustuu hirveän huutoon, mekastukseen ja kusetukseen.  Teoriasssa pilvi on laitonta (ellen ole ihan väärässä niin kohtaloni riippuu luullakseni siitä minkävärinen poliisi ottaa minut kiinni -Kalifornian poliisi antaa sulle pikkusakot, mutta liittovaltion sheriffit voivat vangita minut). Nyt kun mulla on tämä lääkekannabislisenssi niin voin paitsi ostella pilveä itselleni niin voin myös kasvattaa laillisesti kotonani 6 kannabiskasvia täydessä kukkimisvaiheessa ja sen lisäksi mulla voi olla 12 kannabiskasvia jossain horrostilassa kotonani -en ole ihan varma mitä nämä puutarhurin käsitteet tarkoittavat mutta käsittääkseni tämä takaa sen että voin olla tukossa koko vuoden ihan laillisesti).  Ja kaikki tämää on luvalista vain omaan käyttööni, en saa antaa kavereitteni polttaa mun pilveäni.

Kusipäistä pelleilyä. Vaikka systeemi on ilmiselvästi täysin kusipäistä pelleilyä, niin se on silti oleellisesti parempi kuin se toinen kusipäinen vaihtoehto -se laiton kaiken kontrollin ulkopuolella oleva kannabispisnes.  Nyt tällä systeemillä osavaltio saa ALVinsa, ja pilven hinta laskee, mikä puolestaan alentaa mafian voittoja huumepisneksessä.  Laillisuus pienentää myös korruptiota sekä poliiseissa että politiikassa.  Ja systeemi naurettavuudestaan huolimatta voi rajoittaa pilvikauppaa.  Kaikki ostokseni rekisteröidään, joten en voi aloittaa laillista tukkukauppaa (tosin Vapaan Maailman rekisteröintisysteemit ovat joka suhteessa ihan perseestä -terroristin isä varoittaa Vapaan Maailman suurlähetystöä Afrikassa hänen poikansa terrorismisuunnitelmistaan ja silti pari kuukautta myöhemmin poika yrittää räjäyttää kalsareissaan piilottamiaan pommeja lentokoneessa).

Lähteet:
(1) Lääkekannabis http://fi.wikipedia.org/wiki/L%C3%A4%C3%A4kekannabis
(2) Ehdotus 19 Kalifornian vaaleissa 2.11.2010 http://en.wikipedia.org/wiki/California_Proposition_19_(2010)
(3) Olutkauppiaat http://en.wikipedia.org/wiki/Three-tier_(alcohol_distribution)
(4) Amerikkalaisen lekuriyhdistyksen yksi kannanotto kannabikseen http://articles.latimes.com/2009/nov/11/nation/na-marijuana-ama11
(5) Malibun yksi pilvikauppa http://pchcollective.com/#/home/pch_collective_gallery/pch_collective_welcome.
(6) Arvio pilvikauppojen lukumäärästä http://blogs.laweekly.com/informer/2011/01/los_angeles_marijuana_law_1.php

Alaviitteet:
(1) Oletko poliisi?  en ole lakityyppi, joten tämä kaikki on omaa arvailuani.

Ilmeisesti jutun mennessä oikeuteen Vapaassa Maailmassa yksi oleellinen kysymys on se, onko todistaja valehdellut.  Jos on, niin hänen todistuksensa on enemmän tai vähemmän mitätön.

Samaan juttuun liittyy luultavasti Vapaan Maailman viisumin kysymykset ”oletko ollut keskitysleirillä duunissa?” ja ”oletko ollut kommunistisen puolueen jäsen?”

Mulla oli kerran duunissa sihteeri joka haki duunia pankista.  Muijalla oli hyvä huumorintaju ja hän varasti haastattelulomakkeen minun ilokseni.  Uskomattomia kysymyksiä. ”Edellisen työnantajan palveluksessa ollessani, kuinka paljon varastit häneltä? (a) en mitään (b) alle sadan dollarin arvosta (c) alle tuhannen dollarin arvosta (d) yli tuhannen dollarin arvosta.  Nythän kaikki vastaavat ”en mitään”.  Jossain vaiheessa sinut halutaan heittää pihalle.  Syyksi ei riitä että olet varastanut edelliseltä työnantajaltasi. Mutta syyksi riittää että olet valehdellut työhakemuksessasi.

Mainokset

Avainsanat: , , ,

Yksi vastaus to “Marijuana Kaliforniassa.”

  1. Huumeet ja tekopyhyys. « maailmanmenoa vapaassa maailmassa… Says:

    […] (1) Aiemmin kirjoittamani juttu vaaleista joissa pilven laillistaminen ei mennyt läpi https://heka.wordpress.com/2011/01/22/marijuana-kaliforniassa/ (2) Hamsterit ja minä emme kärsi […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: