Marijuana kauppatavarana.


(Päivitys 30.1.2011 Alkuperäiset numeroni ovat ihan perseestä. Lukijat ovat huomautelleet asiasta joten tässä korjataan vanhat luvut yliviivaamalla ne)

Edellisessä jutussa mainitsin käyneeni paikallisessa lääkekannabiskaupassa. Pojat myyvät siellä kuivattua kannabista 1/8 unssin yksiköissä (3,5 grammaa).  Ja mun lääkekannabisreseptillä mulla saa olla kotona kerrallaan 6 kukkivaa ja 12 talviunessa olevaa kannabiskasvia.  Tosin en saa myydä pilveä -reseptini on tarkoitettu ainoastaan omaan käyttööni.  Mitä tarkoittaa käytännössä että mulla saa olla 6 kasvia kerrallaan hoidossa?  Mitä numeroita voimme kaivaa kannabistaloudesta?

KVG tuotti seuraavia MUTU maatalouteen liittyviä lukuja.
Tuotanto. Sadon määrä tuntuu olevan vähän epämääräinen, mutta pikakuuklaus kertoi yhdestä kasvista saatavan jotain puolen ja puolentoista kilon verran kuivaa kannabista märkää kasvia. Kasvista saa 7-10% sen painosta kuivaa kannabista, eli jotain 30-150 grammaa. Tuotantotilaa kuusi kasvia vaati varmaan noin yhden neliömetrin.
Lannoitteet.  Joku kertoi käyttäneensä kuuden kasvin lannoitteisiin USD 3.200, joten tuosta saisi yhden kasvin lannoitekustannuksiksi noin USD 500. Lueskelin hiukan enemmän ja on aika ilmeistä, että viljelyssä pärjää ihan tavallisilla lannoitteilla.  Uusi hinta-arvio on USD 30 per kasvi.
Sähkö. Valoa tarvitaan näköjään aika paljon.  Ihan hatusta vedettynä, sanotaan vaikkapa yksi 1000W 300W lamppu 18 tuntia päivässä.  Lamppua tarvitaan (toinen luku samasta hatusta) esim 5 kuukauden ajan.  Sähkönkulutus olisi näillä luvuilla 1000W 300W x 18 tuntia x 150 päivää = 2.700 810 kWh.  Mulle sähkö maksaa USD 0,20/kWh, eli tuosta saadaan USD 162 540 kuuden kasvin sähköön, eli USD 27 90 per kasvi.  Hienonhieno 300W LED lamppu maksaa jotain USD 250 600.
Hinta. Kannabiskauppa trokasi noita 3,5 gramman panoksiaan hintoihin jotka vaihtelivat USD 45 ja USD 85 välillä.  Eli hinta per gramma vaihtelee USD 13-24/gr.

Yllä on kuva modernista kannabismaatalouden työkoneesta. Hydroponinen kasvualusta ja lamppu.  Siinä kasvaa kuusi kasvia, joten kyseessä saattaisi olla laillinen yksityinen omaankäytttöön tarkoitettu kannabisviljelmä.

Maanviljelyssä on tietenkin paljon muitakin tuntemattomia tekijöitä, mutta jo näillä numeroilla saamme jonkinlaisen käsityksen jutusta.  Minä siis saisin lääkekannabisreseptilläni kasvattaa kuusi kasvia himassani omaan käyttööni.  Yhden kasvin lannoitteet ja sähkö maksavat USD 500 + USD 90 = USD 590 USD 30 + USD 27 = USD 57.    Kuoletetaan LED lamppu heti, joten LED lisää tuohon USD 42 per kasvi 100.  Lisätään tuohon muita tuntemattomia kustannuksia vaikkapa USD 300 2000 per kasvi, jolloin yhden kasvin kokonaiskustannukset olisivat USD 400 2690.  Ei oo Onpas halpaa tuo maanviljelijän elämä ja tuohon ei luultavasti saa edes maataloustukea.

Jos mulla olisi nyt oma lääkekannabisapteekki, niin saisin luultavasti myydä omaa luomukannabistani omassa kioskissani.  Mulla tuo vihreä peukalo on surkastunut, joten arvioin saavani yhdestä kasvista vain 50 grammaa vain kilon kannabista. Oletetaan vielä että se olisi tuota halvinta laatua.  Näillä eväillä saisin 1000 50 grammaa luomua myytyä hintaan USD 13/gramma, eli bruttotulo per kasvi olisi USD 650 USD 13k.  Ja kulut ovat USD 400? USD 2690? Tästähän jää käteen USD 250 USD 10k per kasvi. Kuudesta kasvista jää käteen USD 1.000. USD 60k. Jos saisinkin 50 gr 1,5kg hyvälaatuista luomua jonka myyn USD 24/gramma, niin bruttotulot olisivatkin USD 1.200 USD 200k brutto per kasvi eli nettotulo per kasvi on USD 800 ja siis kuudella kasvilla USD 3.200. Aika kliffaa sivutuloa -voisin kuvitella että viinantislaus lisääntyisi Suomessa, jos sitä voisi harjoittaa laillisesti tämän tyyppisillä numeroilla.  Ja toisaalta jos polttelisin kannabista tähän tahtiin, niin säästäisin aika kivasti fyffeä kotiviljelmälläni.

Ei mikään ihme että laitonta huumekauppaa ei pystytä pysäyttämään.  Kannattaa muistaa että voisin laillisesti kasvattaa kuusi kasvia kotona ”unettomuuteni, pelkotilojeni ja hermostuneisuuteni” hoitoon.  Oletetaan edelleen että saan tuotettua kannabista jotain 100 grammaa kilon per kasvi.  Avulias myyjä paikallisessa lääkekannabiskaupassa kertoi että 3,5 grammaa on jonkinlainen hoitoannos.  Mulla on nyt vuoden pituinen lääkekannabislisenssi, jolla saisin kuusi kiloa luomukamaa, eli noin viisi hoitokertaa per päivä. Mulla tarttis varmaan olla aika tiukka pilvipää, jos onnistuisin polttamaan viisi pilviröökiä päivässä vuoden jokaisena päivänä. jolla saisin 180 – 900 grammaa luomukamaa per sato.  Tällä 5 kuukauden kasvukierroksella saa 2,4 satoa vuodessa, eli laillinen vuosituotantoni olisi noin 430 – 2.160 grammaa vuodessa.   Jos tartten 3,5 grammaa yhteen paukkuun, niin tuotantoni olisi 120 – 620 paukkua vuodessa.

Yhteiskunnan kannalta tämä pelleilysysteemi on oleellisesti parempi kuin laiton kaiken valvonnan ulkopuolella oleva rikollinen toiminta.  Tässä pelleilysysteemissä tämän humoristisen lääkekannabislisenssin saamiseen tarvitaan henkilöllisyystodistus ja ikärajana on 21 vuotta. Ostoksista menee lisäksi myyntivero (noin 10%). Todellisuudessa henkilökohtainen kannabiksen käyttö ja viljely on sallittua -ja samaan aikaan se on laitonta.  Jos Kalifornian poliisi löytää sinulta alle 28 grammaa pilveä, niin saat USD 371 rikesakon (itse sakko on satasen, loput ovat erilaisia maksuja).  Mutta jos poliisi onkin liittovaltion poliisi, niin saatat saada samasta jutusta linnatuomion -tämä sekopäisyys on tälle maalle tyypillistä toimintaa (mulle ei ole selvinnyt mitä on tapahtunut niille ihmisille jota saivat näistä ”rikoksista” elinkautisen linnatuomion. Ovatko he edelleen vankilassa vai onko heidät vapautettu?  Minä epäilen että he ovat edelleen vankilassa).

Lähteessä 1 on erään kalifornialaisen lakitoimiston kannabisohjeita kansalle.  Siellä on aika paljon humoristista detaljia (esim jos sinulla on vähintäin 1,8 metrin korkuinen aita pihan ympärillä, ja vaikka siinä olisi rakoja, niin poliisi ei saa kurkkia raoista.  Eikä poliisi saa käyttää tikapuita katsoakseen aidan yli. Mutta poliisi saa tarkastella pihaasi ilmasta käsin).

Lähteet:
(1) Kalifornialaisen lakitoimiston pruju kannabislaeista ja käytännön tilanteesta Margolin-Guide-8-30-10.pdf

Mainokset

Avainsanat: , ,

5 vastausta to “Marijuana kauppatavarana.”

 1. grön Says:

  Määrät hiukan yliarvioituja. Yhdestä kasvista saa kasvatustavasta ja lajikkeesta riippuen 10-100 grammaa kuivaa kukintoa. Hydrolla enemmän kuin mullalla, indicoista enemmän kuin sativoista.

 2. JH Says:

  Oletettavasti määrään on kukintojen lisäksi laskettu lehdet. Silti kilo kevyttä, kuivattua tavaraa kuulostaa paljolta.

  Toisaalta: tuhat wattia LED-lamppuja valaisisi jo koko pihan ja pätkän katuakin. Mulla on lavavalosetti, johon kuuluu neljä 160 mm kannua, toistasataa teho-LEDIä kussakin, ja koko setin kulutukseksi ilmoitetaan 55W.

 3. Zibe Says:

  Eihän 1000w ole kuin pari työmaavalaisimistakin tuttua 500w halogeeniputkea, mutta ledien tehona tuntui minustakin paljolta, kunnes guuglasin ”led 1000w grow light” ja yllätyin.

  Tosin monella sivulla todetaan, että valotehon puolesta jo 300-400w ledejä vastaa perinteistä kilowattilamppua.

  Niin se maailma kehittyy.

 4. Ilkka Says:

  Joo puhdasta kukkaa saa lajikkeesta riippuen sellaiset (perustuu kokemusmutuun) 20 – 60 gr/kasvi ainakin jos multaviljelyä harrastaapi. Normaaliolosuhteissa ei kyllä ainakaan yli 100 gr/kasvi päästä kukinnon määrässä ilman todellista, lähes tieteellistä, paneutumista. Eli käytä vaikkapa 50 gr/kasvi määrää laskelmassasi, se lienee melkoisen yhtäpitävä määrä todellisuuden kanssa jos on kohtuutaitava kasvattaja joka tietää mitä tekee.

 5. trollope Says:

  Hyvälaatuinen kukka on enepikin eurooppalainen juttu. Kuten tuossa aikaisemmassa jutussa oli : ”Tyypilliseen Vapaan Maailman tapaan kaikki perustuu hirveän huutoon, mekastukseen ja kusetukseen. ” kusetus kattaa kaikki elämänalat ja näinollen myös höpöheinäkaupan. Lehtiä ja vartta sotketaan mukaan surutta ja silppua tulee tonneittain meksikolaisilta. Tonneihin ei pelkkä kukka riitä. Myös muita huumeita leikataan kovalla kädellä for profit ja kun amerikkalainen dorka tulee Eurooppaan niin täälläpä annetaankin tiukkaa tavaraa useinmiten kertomatta että sun aikaisemmat annostelut ei oikein toimi. Sitten niitä löydetään kanavista ja takapihoilta. Ei jäädä kaipamaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: