Wikileakin Julian Assange Vapaan Maailman teeveessä.


Julian pääsi tänään yhden ison TV yhtiön (Vapaassa Maailmassa on kolme isoa TV yhtiötä, ABC, CBS ja NBC) haastatteluun ohjelmassa 60 Minutes. Kuuskytminuuttia on kuuluisa tiukista ja säälimättömistä asiaohjelmistaan, jossa laitetaan kova kovaa vastaan. Minä muistan edelleenkin elävästi kuuskymppisten ohjelman Suomesta parikymmentä vuotta sitten, jossa todistettiin aika uskottavasti että kaikki suomalaiset tanssivat aina tangoa, jos heillä on edes muutama minuutti vapaa-aikaa.  Jannuilla on hyvä rutiini poimia joitakin tosiasioita ja keittää niistä aika uskomattoman hyvä ja ei aina ihan todenmukainen soppa.  Tämä huomioni on osastosta ”lehdet kirjoittavat kaikista asioista aina hyvin oikein, paitsi niistä asioista joista minä ymmärrän jotain”.

Minusta kuitenkin Julian Assangen haastattelu oli aika hyvä.  Julian on aika ovela jannu, hän pääsi selittämään miten nämä Wikileaksin paljastukset ovat itse asiassa täysin yhdenmukaisia Vapaan Maailman perusperiaatteiden kanssa.

Mulla on muodostunut lehtijuttujen perusteella sellainen ennakkokäsitys että Assange on jonkinlainen itsekeskeinen henkisesti sairas ja pimeä yksilö.  Jossain lehtijutussa mainittiin että Julian ei selvästikään ollut  suihkussa sinä päivänä ja tukkakin oli sekaisin.  Haastattelussa jannu käyttäytyi täysin vastoin minulle syntyneitä ennakkokäsityksiä.  Jannu puhuu ja käyttäytyy hyvin rauhallisesti ja vastaa kysymyksiin harkitusti.  Minusta mielenkiintoinen viritys.

Tässä epäsuora linkki haastatteluun.

http://www.theatlantic.com/technology/archive/2011/01/wikileaks-founder-julian-assange-sits-down-with-60-minutes/70505/

Suosittelen.  Poikkeuksellisesti haastattelu ei ole Vapaan Maailman tyylistä yleistä mellakkaa -hirveätä huutoa ja kirkumista-, vaan sekä kysymykset että vastaukset ovat kiitettävän hitaita ja rauhallisia.

Mainokset

Avainsanat:

2 vastausta to “Wikileakin Julian Assange Vapaan Maailman teeveessä.”

  1. kormy Says:

    ”New York Times Executive Editor Bill Keller explains why the paper decided to publish the classified dispatches and cables from WikiLeaks, the effect those documents had in Tunisia and Egypt, and why he came to regard WikiLeaks founder Julian Assange as indifferent to the people whose lives were at risk.”
    [ http://www.npr.org/2011/02/01/133277509/times-editor-the-impact-of-assange-and-wikileaks?ft=1&f=13 ]

  2. kormy Says:

    Tämäkin vielä – Assangen ’vuodattelut’ on nyt vuodettu nettiin…

    [ http://www.news.com.au/breaking-news/world/police-reportes-detailing-allegations-against-julian-assange-leaked-online/story-e6frfkui-1226000582071 ]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: