Nokia-Microsoft avoliitto onkin hyvä asia?


Suurin osa jengistä (kuten minä) kuvittelee Nokia-Microsoft avoliiton olevan iaka idioottimainen himmeli. Scobleizer kirjoitti aiheesta jutun ”Nokian fanit ovat idiootteja” (lähde 1).

Scoblen viestin ytimet ovat:

 • Nokialla on jakelukanavia. Googlella ei ole.  Nokialla on jakelijoita mitä kummallisimmissa paikoissa. Paikoissa joissa Applella ei tule olemaan kauppoja kymmeniin vuosiin, jos koskaan.
 • Microsoftin käyttis on hyvä. Scoble pitää siitä enemmän kuin Androidista. Jos olet käyttänyt Windows Phone 7ää niin näet tämän olevan totta.
 • Microsoftilla on erittäin hyvät sovellutuskehitystyökalut.
 • Microsoftilla on Xbox. Ja Kinect, historian parhaiten myyvä tuote.  Jotkut osat Microsoftia ovat kuulia kamaa… (Mulle ei ole ihan selvää miten Xbox liittyy tähän.)
 • Nokialla on hyvä hardiksen suunnittelu ja hyvät toimitusketjut (supply chain). Heillä on aina hyviä kameroita, hyviä näyttöjä. Toimitusketjut ovat tärkeitä.  Tärkeämpiä kuin kukaan edes ajattelee (asiaa josta Apple ei puhu, mutta Apple tekee perse ruvella töitä hoitaessaan toimitusketjujaan)

Scoble on samaa mieltä kuin minä siitä, että sovellutukset ovat homman ydin (tietenkin olettaen että itse puhelinrauta toimii kohtuullisesti).  Tällä hetkellä sekä Nokia että Microsoft ovat pihalla kuin lumiukot sovellutusten suhteen. Mutta nyt tämä avoliitto tarjoaa heille mahdollisuuden sovellutusten suhteen.

CulOfMac (lähde 2) kommentoi ja jatkaa Scoblea:

 • Microsoftin Windows Phone 7 on itse asiassa aika hyvä. Selvästikin parempi kuin Nokian Symbian ja voidaan kinastella onko se parempi kuin Android.
 • Microsoftilla on massiivinen hardiksen jakeluketju joka on houkutteleva sovellutusten kehittäjille.
 • Sovellutukset: Nokia-Microsoft on aivan liian iso markkinasegmentti johon sovellutusten kehittäjät eivät voi olla kiinnittämättä huomiota. Sovellutukset ovat se tärkeä juttu. Sinulla ei voi olla vain kuuleja laitteita tai kuulia softaa, vaan sinulla täytyy olla alusta, plättäri, jolla ne pyörii. Tämän takia HP:n pitäisi myös omia Windows Phone 7 sensijaan että yrittäisivät saada WEBos’in markkinoille.

Siinä noita maailmalla liikkuvia kerettiläisiä ajatuksia….

Lähteet:
(1) avoliitto ei ihan nuija juttu? http://scobleizer.com/2011/02/11/dear-nokia-fans-youre-nuts/
(2) CultOfMac kirjoittaa Scoblen jutusta http://www.cultofmac.com/why-the-nokiamicrosoft-match-up-is-actually-a-pretty-good-idea/81543

Mainokset

Avainsanat: , ,

5 vastausta to “Nokia-Microsoft avoliitto onkin hyvä asia?”

 1. Juho Says:

  Niin, toisaalta… Avomiehen on vain maailman tunnetuin ex Microsoft bloggaaja… Paperilla ok diili, todellisuudessa.. No, lähitulevaisuus näyttänee.

 2. Otto Says:

  Lähteen 2 toinen bulletti pitäisi kai olla
  >> ”_Nokialla_ on massiivinen hardiksen jakeluketju joka on houkutteleva sovellutusten kehittäjille.”,
  eikä ”Microsoftilla on….”?

 3. heka Says:

  Nää ei ole mun mielipiteitä ja mun käännöksiä. CultOfMac puhuu _Nokian_ massiivisesta jakeluketjusta (tarkoittaa varmaan Nokian noin ziljoonaa jälleenmyyjää?)

 4. Otto Says:

  niin, mutta sä oot kirjoittanut tuohon ylös jotain microsoftin massiivisesta hardiksen jakeluketjusta. 🙂

 5. kormy Says:

  Pörssikurssin muutos on aina tulos siitä, kun jengi ottaa kantaa uutiseen ns. tositarkoituksella.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: