Huumeet ja tekopyhyys.


Pilvifarssi jatkuu.  Kaliforniassa on pilvenkäytön vapauttaminen yhtenä äänestyksen aiheena tammikuussa 2011 (lähde 1). Suureksi yllätyksekseni kalifornialaiset tyrmäsivät moisen huuhaa ajatuksen -meilläkö muka olisi laillistettu pilvi? Tässä vaiheessa käsitykseni oli että pilven käyttö Kaliforniassa on laitonta paitsi lääkekannabis, johon saattaa saada käyttöluvan lääkäriltä. Syöpä, glaukooma, jne ovat ”sallittuja” sairauksia. Minä sain lääkekannabisluvan itselleni koska kerroin kärväni unettomuudesta, masennuksesta ja pelkotiloista -tällä luvalla saan myös harrastaa lääkekannabiksen viljelyä kuudella kasvilla. Vajaa viikko sitten yksi kaverini päätti myös kärsiä samoista vaivoista ja palasimme lääkärini vastaanotolle.

Kaverini ollessa lääkärintarkastuksessa muistin että perhelääkärini käyntikortin keskellä lukee Cultivation License Available -Maanviljely Lupia Myönnetään.  Kysyin odotushuoneen päivystäjältä hoiturilta mistä on kysymys. ”Joo, se maanviljelyslupa maksaa USD 20”. Asia selvä, tässä USD 20.  Kymmenen minuuttia myöhemmin minut vihittiin maajussiksi.

Perhelääkärini kirjoitti käsin lääkekannabislupaani ”This patient may cultivate up to 99 plants on his own property” -tämä potilas saa viljellä korkeintaan 99 (kannabis)kasvia omalla tontillaan.  Miksi tähän kului niinkin kauan kuin 10 minuuttia?  Koska perhelääkärini oli ”tutkimassa” kaveriani hänen lääkekannabislupaansa varten.

Itse lääkekannabislupa on tämän näköinen (kuvaa näpäyttämällä saat isomman kuvan eri ikkunaan):

Lupa on tietenkin A4 kokoinen paperi. Perhelääkärini myy myös  mielellään USD 20 hintaan kätevän luottokortin kokoisen kukkaroon mahtuvan lisenssin.

Mielenkiintoinen farssi. Liikekumppaneita lukuunottamatta kukaan ei ole ainakaan julkisesti väittänyt minussa olevan mitään olennaista psykiatrista tai fyysistä vikaa.  En syö mitään lääkkeitä (paitsi Viagraa suihkuviiveen (”jet lag”) poistamiseen, lähde 2), nukun hyvin, ja mulla on jopa joskus kivaa. En voi mitenkään osoittaa olevani sairas.  Mutta nyt menen jonkun lekurin (ns ”perhelääkärini”) vastaanotolle, ao puoskari ei ole paikalla, mutta asiallisesti pukeutuneet hoitajat (teepaita ja farkut, ei stetoskooppia) antoivat minulle muodollista USD 45 maksua vastaan lääkekannabisreseptin masennukseen, unettomuuteen ja deppikseen.

Maanviljelys -alle yhtä kanaa ei kannata hoitaa. Olen päättänyt palata isieni juurille, takaisin luontoon, maajussiksi. Onneksi mun ei ole tarvinnut raivata kiviä pellolta.  Luomupilvi on päivän sana. Kulutin aika jonkun aikaa parin viime päivän aikana ostamalla ohjeita seuraamalla multaa (”älä käytä pihasi multaa -siinä on pöpöjä”), lekasoraa ja jotain muuta multaan sekoitettavaa sössöä. Eräs minun henkilökohtaisista ongelmistani on se että en erota kukoistavaa kasvia kuolevasta kasvista -minusta ne molemmat ovat enemmän tai vähemmän vihreitä. Koska minulla ei ole mitään aiemmin opittuja taitoja, tai tervettä järkeä, joudun noudattamaan saamiani ohjeita kirjaimellisesti. Tavoitteenani on olla tappamatta yhtä pilvikasvia ja johtaa se tuottamaan edes yhden gramman pilveä. Yleensä onnistun poistamaan kaiken vihreän ympäristöstäni riippumatta siitä mitä teen tai olen tekemättä.

Pilvipisnes. Saatuani maajussilupakirjan kävin juttelemassa lääkekannabiskaupassa, jossa kaverini Lloyd esittely LED lamppujaan.  Jengi kertoi minulle, että pilven hinta on romahtanut parin vuoden aikana. Teoriassa pilvipisnes on osuuskuntapuuhaa (”co-operatives”). Jengi hoitaa yhdessä puutarhaa ja jakaa hedelmät keskenään. Rahaa ei liiku -teoriassa.  Näköjään voisin antaa jannuille myytäväksi puoli kiloa pilveä ja saisin siitä ehkä USD 2000 (pari vuotta sitten ginta oli jossain USD 5000 pinnassa).  Tässä systeemissä on jotain jota en yksinkertaisesti bonjaa.  Selvästikin nämä osuuskaupat ovat ainakin virallisesti jonkinlaisia ei-voittoa-tuottavia (”non profit”) hyväntekeväisyyslaitoksia mutta silti niissä liikkuu rahaa.

Olen edelleen sitä mieltä (eli musta tuntuu, ei mitään faktoja tukemaan mielipidettäni), että hintojen romahdus on hyvä juttu, koska se tuhoaa huumejengien pisneksen.  Pilvikauppa on nyt Kaliforniassa ALVin alaista puuhaa.  Tämä on hyvä juttu.

Pilviprojekti. Mulla on nyt tässä vaiheessa hengissä oleva lääkekannabiskasvi. Koska mulla on vähemmän ansiokas historia kasvien ja kukkien hoitajana, ei olisi asiallista kutsua minua maajussiksi -minusta ”saattohoitaja” olisi oikeampi ilmaisu.  Eli meillä on nyt lääkekannabiskasvi ja sen saattohoitaja.

Mikä Saarijärven Paavon ekalle kasville nimeksi?  Minusta tuo tässä vaiheessa vielä kuvassa näkyvä vihreä on nyt nimeltään Manfred. Pilven veikko, Manfred von Richthofen (lähde 3). Manfred on minun uusi beibini.  Tavoitteenani on olla tappamatta Manfredia.

Ystäväpiirini lyö vetoa siitä että kuoleeko kasvini alle kahdessa viikossa vai ei. Itse veikkaisin että pystyn pitämään virityksen vihreänä ainakin kuukauden tai pari.

Ympäristöoppia. Tämän jutun kanssa joutuu väistämättä tekemisiin käsitteen ”hydroponics” kanssa. Hydroponic maanviljelyssä kasvit kasvatetaan ilmaan multaa (lähde 4). Näitä juttuja lukiessani silmääni sattui paitsi Johanneksen kirkon torni niin myös maininta maailman suurimmasta mullattomasta maanviljelysoperaatiosta -Eurofresh Farms Arizonassa, joka myi vuonna 2008 200 miljoonaa kiloa hydroponi tomaatteja -jos ne olisi kaikki myyty Suomeen niin jokaisella suomalaiselle miehelle, naiselle ja lapselle olisi myyty 40 kiloa hydroponitomaatteja.  Eurofreshillä on 127 hehtaaria mullattomia kasvihuoneita -uskomaton viritys.

Hydroponics  on perinteisesti iso juttu kun jengi yrittää kasvattaa Manfredin aikuiseksi. Laittomat äpärät kuten Manfred tarttee pitää piilossa poliisin pelossa. Nyt poliisia ei tartte pelätä mutta pihalla kasvava kannabis on kuulemma varkaiden suosimaa kamaa.

Lähteet:
(1) Aiemmin kirjoittamani juttu vaaleista joissa pilven laillistaminen ei mennyt läpi https://heka.wordpress.com/2011/01/22/marijuana-kaliforniassa/
(2) Hamsterit ja minä emme kärsi suihkuviiveestä https://heka.wordpress.com/2009/04/24/hamstereille-ei-tule-suihkuviivetta-eika-mullekaan/
(3) Pilven veikko, Manfred von Richthofen http://fi.wikipedia.org/wiki/Manfred_von_Richthofen
(4) Hydroponics viritys, ei multaa. http://en.wikipedia.org/wiki/Hydroponics

Mainokset

Avainsanat: , ,

3 vastausta to “Huumeet ja tekopyhyys.”

 1. Hutkiva journalisti Says:

  Nonniin, sä päädyit nyt tähän pisteeseen; aloittamaan oman viljelylaitoksen. Ero hyvinvoivan ja pahoinvoivan (kasvin) välillä on se, että toinen on kuihtunut ja ruskea, toinen vihreä;)

 2. Lonely Writer Says:

  En ole tuollaisia kasveja koskaan kasvattanut, mutta tavallisista huonekasveista olen oppinut sen, että ruukku ei saa olla liian iso eikä liian pieni. Luulen, että tuo taimi saattaa vielä kärsiä sen takia, että sen juuret eivät tavoita ruukun reunoja ja pohjaa. Jos nuo kasvit reagoivat kuin esim. chili-pippurit, niin parempi olisi ensin laittaa pieni taimi pieneen ruukkuun ja sitten vaihtaa ruukkua tarpeen mukaan isompaan. Miehinen järki minullekin aluksi sanoi, että pippuripuun taimet kannattaisi laittaa suoraan isoon ruukkuun jotta välttyisin turhalta työltä, mutta kokemus osoitti, että ei se mene niin.
  Vaikka suhtaudun huumeisiin kielteisesti, niin on silti kiinnostavaa lukea Amerikan seikkailuistasi. Antaahan se jonkinlaista suhteellisuuden tajua oman maan asioihin.

 3. Jage Says:

  Seuraavaksi lähdet tutkimaan nuorison suosimia konemusafestareita yms;)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: