Haiti, puhtaan veden projekti.


Kuuman kaupungin kiihkeä rytmi ei aina mene perille Haitin syrjäseuduilla. Aloitimme puhtaan veden projektin noin kaksi vuotta sitten -tarkoituksena on tuottaa klooria, jota lisätään paskaiseen veteen, ja kloori tappaa pöpöt. Ajatuksena on on ripulin vähentäminen. Ja niin yritämme rakentaa pienen noin 20 neliön varastorakennuksen, jossa tuotamme klooria.

Tässä alla tilanne vuosi sitten huhtikuussa 2010:

Jossain vaiheessa pojat saivat aikaan lisää seiniä.

Ja nyt huhtikuussa 2011 rakennus on oleellisesti pitemmällä.

Jotain on mennyt pahasti pieleen, koska minusta itse asiassa tilanne on huolestuttavan positiivinen.

Rakennuksen vieressä olevassa kontissa on kloorin tuottamiseen tarkoitettuja koneita.  Iso puuttuva pala on aggregaatti, joka istuu Port Au Princen tullissa odottamassa sopivan kokoista lahjusta, jonka voitelemana aggregaatti saadaan siirrettyä ensin konttiin ja sitten punaiseen taloon.

Mielenkiintoista miten asia edistyy pikkuhiljaa. Samaa ei sanoa hotellista jossa vietin yhden yön vuosi sitten ja toisen yhden yön noin viikko sitten. Hotelli on Port Au Princen klassikkoja, Hotel Villa Creole stadin yhdessä rikkaimmista paikoista.  Villa Creole näytti tällaiseltä viikko sitten:

Villa Creolen ravintolaosa romahti.  Kukaan ei kuollut tai loukkaantunut. Uima-altaan takana näkyvä valkoiseksi maalattu vaneriseinä peittää romahtaneen ravintolan. Ravintola oli auki uima-altaalle ja kun järistys lähti liikenteeseen, niin jengi reagoi luonnollisesti juoksemalla ulos uima-altaalle. Järistys kesti kauan, muutamia minuutteja, ja kukaan ei jäänyt romahduksen alle.  Vuosi sitten Villa Creole oli ihan saman näköinen -mikään ei ole muuttunut, mitään ei ole korjattu.

Olin Port Au Princessä jotain kolme viikkoa ennen maanjäristystä. Vikana iltana lähellä olevassa hotelli Montanassa oli joku juttu, jossa olin mukana. Montana romahti maanjäristyksessä, ja yli 500 ihmisestä tuli pannukakkuja sen raunioissa.  Vaikka välimatkaa oli ihan tarpeeksi, niin se silti panee funtsaamaan.  Mun kannalta katsoen mulla kävi hyvä tsäkä -noilla 500+ jengillä ei tsäkä riittänyt.

Mainokset

Avainsanat: , , ,

2 vastausta to “Haiti, puhtaan veden projekti.”

 1. Jauri Says:

  Mutta eikö ole toisaalta hienoa, että kellään ei ole kiire ja kaikki on ns. korkeimman kädessä? Tuo lahjusmeininki on aika perseestä. Paljonko tullin kaverit haluavat suhteessa aggregaatin hintaan?

 2. kormy Says:

  Oletteko ajatelleet laajentaa tuotevalikoimaa kumilla? Riittäisi vesi paremmin:

  « Age structure:
  0-14 years: 38.1% (male 1,735,917/female 1,704,383)
  15-64 years: 58.5% (male 2,621,059/female 2,665,447)
  65 years and over: 3.4% (male 120,040/female 188,690) (2009 est.) »

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: