Nokia Lumia 710 ilmestyi näkyviin.


Tällä suht tylsällä jutulla ei ole mitään erityistä tekemistä Nokia kännyköiden kanssa vaan ajatuksenani on valaista kännykän omistamisen kalleutta Vapaassa Maailmassa.

Vapaan Maailman kännykkäpalvelut ovat paitsi aika huonoja mutta myös kalliita.  Tämän päivän eemeilissäni on tarjous ostaa Nokia Lumia 710 Windows kilke kiitettävän halpaan ostohintaan USD 0,01. Kyseessä on tietenkin normaali Vapaan Maailman kytkykauppa: kahden vuoden sopimus johon on pakko ottaa datapalvelu. Tarjous on Costco’n, joka on iso järkevä tukkukauppatyylinen kauppaketju, ja operaattorina on T-Mobile.  Tämä on aika tyypillinen kännykkätarjous Vapaassa Maailmassa, jossa verkkojen kattavuus ja siirtonopeudet ovat legendaarisen syvältä perseestä.

Tässä lisätietoja kännykän omistamisen yleisestä kurjuudesta Vapaassa Maailmassa, mikä ei liity mitenkään erityisesti Nokian kännyköihin.  Ensiksikin Lumia 710 laitteen voi ilmeisesti ostaa hintaan USD 270 (noin 210€) (mutta siihenkin tarttee ostaa T-Mobilen palvelut allaolevilla hinnoilla. Puhelin saattaa silti olla lukittu T-Mobilen USA-verkkoon).  Nyt saisin laitteen yhdellä sentillä. Mutta siihen tarttee ostaa kahden vuoden sopimuksella (sopimuksen ennenaikainen katkaisu maksaa USD 200/158€) sekä puheaikaa että datasiirtoa ,jotka maksavat maltaita.  Hinnaksi muodostuu

 • minimissään USD 50/kk (USD 40 puhe plus USD 10 data), jolla saan 500 minuuttia puheaikaa (ylimenevä osa maksaa 45 senttiä/minuutti) ja 200MB dataa (en tiedä mitä ylitys maksaa). Tämän lisäksi SMS viestit maksavat jotain, tyypillisesti 20 senttiä per sekä vastaanotettu että lähetetty SMS viesti.
 • rajoittamaton puheaika ja rajoittamaton määrä SMS viestejä maksaa USD 60 (47€)/kk. Mutta tämän lisäksi täytyy ostaa datasiirtopalvelu, joka maksaa USD 10(8€)/kk jolla saa 200MB dataa, tai USD 20 (16€)/kk 2GB dataa, USD 30 (24€)/kk 5GB dataa tai USD 60 (47€)/kk 10GB dataa. Eli nämä palvelut maksavat USD 70 (55€) – USD 120 (95€) per kuukausi.  Huomaa että rajoittamatonta dataa ei käytännössä myy kukaan Vapaassa Maailmassa.

Minun ei tietenkään ole pakko ostaa Lumia 710 puhelinta yhdellä sentillä.  Saamassani tarjouksessa on myös T-Mobilen Samsung Galaxy S II (hintaan USD 150/120€) plus puhe- ja data ylläolevilla hinnoilla. Mielenkiintoista kylläkin sama Samsung Galaxy S II AT&Tn kännykkänä maksaa USD 100/79€  mutta veikkaisin datasiirron maksavan enemmän kuin T-Mobilella.

Lähteet:
(1) Tänään saamani tarjous PDF failina Limited Time Offers at the Costco Wireless Kiosk 20120116

Mainokset

Avainsanat: , ,

3 vastausta to “Nokia Lumia 710 ilmestyi näkyviin.”

 1. mpz Says:

  Toi 500 minuuttia puheaikaa on hieno kusetus. Yleensä noiden pakettien pointti on se, että ne tulevat minuuttihinnoittelua halvemmaksi jos soitat täsmälleen tai lähes 500 minuuttia kuussa ja muutoin eivät, mutta tuohan ei ole halpa edes verrattuna suomalaisten operaattorien minuuttihintoihin. Taksa taitaa nykyään olla 0,06€/min, eli 500 minuuttia maksaisi vain 30 euroa täkäläisillä minuuttihinnoilla. (Ja vielä vähemmän kun soittelee esim. Saunalahden liittymästä muihin Saunalahden tai Elisan liittymiin, niillä on muistaakseni lisäpalveluita joilla puhelut ovat vielä halvempia)

  Puhumattakaan siitä, että täällä ei makseta vastaanotetuista puheluista. Jenkkilässä puheaikapaketti lienee aikamoinen välttämättömyys, kun minuutit juoksevat jokaisesta vastaanotetusta soitostakin..

  Terveisin rajoittamaton mobiilidata 12,90€/kk..

 2. Matsomppi Says:

  Kuulostaa kieltämättä ihan älyttömän hintavalta, enää en taidakkaan kadehtia jenkkien ”halpoja” puhelimia. Suomessa tosiaan kytkykaupassakin sen puhelimen saa ostettua kerralla pois hieman halvemmalla kuin kivijalkakaupasta, eikä ainakaan ennen (omien kokemuksien mukaan) ole tarvinnut ottaa dataliittymiä mukaan. Edellisessä puhelimessa piti vain maksaa vielä sen kahden vuoden ajan liittymän normaali kk-maksu (0,60€/kk), kun puhelimen maksoi könttänä pois. Ja nykyisin saa myös mahdollisen sim-lukituksen poistettua ihan virallisesti myös ennen sopimuksen loppumista.

  Sitten noihin dataliittymiin vielä. Itselläni tällä hetkellä 3,9€/kk maksava 384Kbs (tai 512Kbs, en ihan varma) mobiilinetti, jossa ei minkäänlaista datakattoa ole. Jossain pienessä präntissä tosin lukee, että parin gigan siirron jälkeen et enää ole niin korkealla tukiasemien prioriteetissa, eli nopeus saattaa hidastua. Ei tosin kertaakaan ole tuntunut hidastuneen enää entisestään. Muita maksuja sitten puhelut ja viesti 0,069€/min/kpl ja liittymän kk-maksu taitaa olla 0,60€.

  Osalla liittymistä tosin taitaa olla puheluissa aloitusmaksuja yms. häräkkeitä, mutta tästä huolimatta alkaa Suomen hinnat vaikuttaa ihan siedettäviltä.

 3. djtob Says:

  Kyllä, olen kytkykauppaa vastaan. Järkevämpää on ostaa puhelin kokonaan omakseen, niin sitten voi säätää niitä palveluja kuten haluaakin.

  Ihmettelen vaan lehdistön reposteluita ilmaisuuksista ja kuinka noin halvalla tulee luuri, pitäisi mielestäni korostaa myös asian toinen puoli.

  Tätähän lehdistö ei edes yritä kertoa ja vaikka kuinka linkkaan niille uutisvinkeiksi, niitä ei ikinä edes julkaista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: