Lumia 710 arvostelu Seinäkadun Päiväkirjassa


Wall Street Journal julkaisu Lumia 710 kännykän arvostelun 19.1.2012. Se on ensimmäinen näkemäni käytännön arvostelu laitteesta (lähde 1).

Walter Mossberg kirjoittaa melko järkeviä juttuja erilaisista sähkölaitteista, joiden sisällä on elektroniikkaa.  Valtterin lähestymistapana tuntuu olevan keksiä kenelle ja/tai mihin käyttöön vehje sopii ja mihin ei.  Lumia 710 sopii kuulemma jengille, jotka ovat ostamassa ekaa älypuhelintaan koska he nyt pääsevät kokeilemaan kännykkää halpaan USD 50 (~40€) ostohintaan.  Tosin tässä(kin) kuluttajaa kusetetaan sillä, että sopimus on kaksivuotinen ja minimissään kännykkä+soitot maksavat kahden vuoden kuluessa USD (50+1.440) = USD 1.490 (noin 1.150€) koska minimikuukausikustannus on USD 60 (noin 45€), jolla saa aika nihkeästi dataa -vain 200MB/kk.

Käytännössä kuukausikustannus on kuitenkin USD 80, jolla saat ”rajoittamattomasti” dataa (mikä tarkoittaa että saat ekat 5GB täydellä vauhdilla ja ylimenevän osan ”rajoitetusti” mutta kukaan ei kerro sinulle kuinka paljon rajoitettuna) (Vapaan Maailman todellisessa englanninkielessä sanat ovat menettäneet täysin merkityksensä -”rajoittamaton” tarkoittaa ”rajoitettu”). Nyt käyttökustannukset ovat kahden vuoden pakkosopimuksella 24 x USD 80 = hiukan alle USD 2.000 (noin 1.500€) kahden vuoden aikana.  Mutta maksat aina samat noin 1.500€ ostitpa ”halvan” ei-mitenkään-ihmeellisen Lumia 710 noin 40€:lla tai aika-ihmeellisen iPhonen tai Androidin maksamalla noin 200€ enemmän.  Ja jos tämä 200€:n lisäkustannus on ongelma, niin saat viime vuoden mallisen iPhonen tai Androidin samaan hintaan tai ilmaiseksi, ja niihin löytyy sovellutuksia  joka lähtöön.  Lumian Windows systeemiin niitä ei löydy kovinkaan paljon.

Olen varmaan tyhmä koska en vieläkään ymmärrä miksi kenenkään kannattaisi ostaa tämä näköjään teknisesti suht OK Nokian Lumia 710 kännykkä.

Itse Seinäkadun Päiväkirjan artikkeli on aika lyhyt ja sitä minun ei varmaan kannata kääntää.  Lisäsin artikkeliin lukijoiden kommentit, jotka saattavat olla mielenkiintoista tarinaa siitä miten huonosti kännykkämarkkinoiden kilpailu toimii vapaan markkinatalouden kotimaassa.

Lähteet:
(1) Seinäkadun Päiväkirjan Lumia 710 arvostelu PDF tiedostona Talk Is Cheap on Nokia’s New Smartphone – WSJ 20120119

Mainokset

Avainsanat: , , , ,

2 vastausta to “Lumia 710 arvostelu Seinäkadun Päiväkirjassa”

  1. NOKIA LUMIA 710 Says:

    Itselleni NOKIA LUMIA 710 on ollut mitä mainioin kännykkä! Hankin omani uudesta verkkokauppa-liikkeestä, ja täytyy sanoa että Nokia on todella viimeinkin tullut omilleen.

  2. Sande Says:

    Kunhan kohta heilahtaa käyttöön Luumio 800 niin pääsen itsekin tutkailemaan, jotta onko Noksun uudesta aallosta mihinkään!

    Ostin myös Ipadin, mutta se on ihan karsea lelu (vaimo tykkää kun voi surffata samalla kun imettää muksua). Toisaalta sillä on ihan kiva lukea satunnaisia pdf:iä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: