Tsunamin hallintaa Los Angelesissa.


Japanin tsunami herätti Losin ja Kalifornian viranomaiset. Pojat päättivät valmistautua tsunamien uhkiin. Näinhän homma sujuu -tiedostetaan mitä saattaa tapahtua ja varustaudutaan sen suhteen. Koska ensi talvi voi olla kylmä, niin hakkaamme riittävästi halkoja vaikka talvi kestäisi vähän pitempäänkin. Mutta eihän sitä kannata heittäytyä ihan hysteeriseksi -joku raja kaikessa. Halkoja kolmeksi vuodeksi -se saattaa olla liioittelua. Hysteria kannattaa pitää jossain järkevissä rajoissa.

Tässä Los Angelesin tsumanirantaa -tsunami saattaisi pyyhkiä rannat aika sileiksi..

Noin viikko sitten autoilin jostain syystä hädissäni Santa Monicaan -kaupunki Los Angelesin kaupungin rannalla tässä kuvassa.  Rantamaisemat ovat aika mahtavia -rantaa riittää joka lähtöön.  Kuvassa on jotain 10 kilsaa rantaa, ja jossain kohtaa kuvaa on myös teeveestä tuttu Baywatch biitsi.

Tsunami olisi aika paska juttu,.  Ja juuri siksi Los Angelesin kunta on rakentanut systeemin, jolla mahdollisen tsunamin haittavaikutuksia voidaan minimoida.  Ihmisten tulee tietää missä vaanii tsunamivaara ja missä ei -jos olet tsunamialueella, niin ainakin tiedostat vaaran, ja tiedät mihin suuntaan sinun tulee paeta tsunamia.

Olen kirjoittanut aiheesta ennenkin.  Japanista löytyy Sendain läheltä (Fukushiman ydinvoimala) vuosisatoja vanhoja kiviä, joissa varoitetaan tsunameista, ja kerrotaan minne talot tulee rakentaa (lähde 1) -vähän vettä ylemmäksi mäelle tuntuu olevan rakentava perusajatus.

Kalifornialaiset ovat oppineet muun maailman tsunameista.  Tsunameja kannattaa varoa.  Ja tsunameihin kannattaa varautua.  Ja niihin on varauduttu -Japanin tsunamit saivat Losiksen kunnan päättäjät liikenteeseen suojelemaan äänestäjiään.  Demokratia toimii. Suurinpiirtein keskeltä ylläolevaa kuvaa löytyy tämä varoitus.

Tsunamialueen alku on merkitty tarkasti -tästä eteenpäin tsunami voi viedä sinut mennessään.  Punaisen ympyrän kohdalla on uusi allaoleva toinen tsunamimerkki.

Tsunamivaaran alku ja loppu ovat jotain 300 metriä toisistaan.  Rannan pituus on jotain 80 kilsaa, ja nyt ainakin ekat 300 metriä on turvattu.

En ole kuullut mitään mainintoja tsunamin systeemin älyttömyydestä.  Ehkä olen turhan kriittinen turhista asioista valittava tyyppi…

Lähteet:
(1) Japanin kiveen hakatut tsunameiden varoitukset https://heka.wordpress.com/2012/03/11/kaukana-oleva-tulevaisuus-olkiluoto-ja-sen-tulevaisuus/

Mainokset

5 vastausta to “Tsunamin hallintaa Los Angelesissa.”

 1. kormy Says:

  [ Ehkä olen turhan kriittinen turhista asioista valittava tyyppi… ]

  Turhaa mikä turhaa. Jeesus pelastaa ja jos ei pelasta, me on joka tapauksessa ansaittu joka tsunami ja olisi ansaittu vielä monta päälle. (Erään tv-profeetan analyysi joulun 2004 aalloista Thaimaassa ja Indonesiassa.)

 2. heka Says:

  Ja muistaakseni TV saarnaaja Pat Robertson joskus mainitsi Floridan hurrikaanien olevan jumalan rangaistus ihmisille siitä, että Miamissa homoillaan….

 3. kormy Says:

  Potti nokkiin: John Shimkus, jäsen tai pj semmoisessa kuin ”Committee on Energy and Commerce” vakuuttaa, että ilmaston lämpeneminen ei nosta merenpintaa harmillisesti. Jumala lupasi Nooalle, että ei tule uutta tulvaa; vrt.

 4. Mr MR Says:

  Lysti pieni yksityiskohta näyttää olevan tuo jyrkkärinteinen kukkula heti tsunamivaara-alueen alun jälkeen.
  Tietty, jos nyt viitsii sitten jäädä varpaitaan uittelemaan siihen rinteen alapuolelle. Nokkelammat kai hoksaisivat mennä ylös, kun sieltä saa paremmat videot…

 5. Mr Jark Lee Says:

  Hei, jokainen on herra Jark Lee yksityinen laina lainanantaja olen asian lainaa ulos edulliseen hintaan, joten jos olet kiinnostunut saada lainaa lukea alla olevat tiedot ja saada takaisin.

  Tarjoamme seuraavanlaisia ​​Lainat
  Henkilökohtaiset Lainat (Secure ja vakuudettomat)
  Business Lainat (Secure ja vakuudettomat)
  Consolidation Loan-Low Down tai Zero Money rahoitusohjelma Saatavilla

  ENSIMMÄINEN Informationin tarpeellinen:

  Koko nimi:
  Maa / valtio:
  Sijainti:
  Ikä:
  Yhteystiedot Puhelinnumerot:
  Tarvittava määrä / kesto:
  kiitos ja Jumalan siunausta.
  Yhteystiedot SÄHKÖPOSTI: ssloaners@yahoo.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: