Nokian tilanne on synkkä mutta toivoton.


Tämä grafiikka kertoo, että Apple ja Samsung keräävät yhdessä 99% kaikkien maailmassa myytyjen kännyköiden käyttökatteesta.  Vuonna 2007 Nokia yksinään keräsi noin 60% kaikkien kännykänvalmistajien käyttökatteesta.

Artikkelin mukaan Applen osa käyttökatteista oli 73% ja Samsungin osa oli 26%.  Nokia on kadonnut tutkan ruudulta.  Ei kuitenkaan syytä huoleen; aina luotettava Iltalehti kirjoittaa Nokian uuden hallituksen puheenjohtajan sanoneen, että ”Nokia selviää kriisistä nykyisillä eväillä” (lähde 2). No mutta tämähän on kaikille selvää, jopa ihan ilmiselvää…

Financial Times: Vuosi sitten Kiina oli Nokian toiseksi isoin markkina-alue Euroopan jälkeen. Nyt Nokian myynti Kiinassa laski €1.900 miljoonasta €577 miljoonaan, eli -70%. (lähde 3)

Vastaavana aikana myös Applen Kiinan myynti heilahti, tosin eri suuntaan; viime vuoteen verrattuna iPhonen myynti Kiinassa heilahti melkein +250% (lähde 4).

On se vaan hyvä juttu että Nokialla noita eväitä vielä vaan riittää vaikka muille jakaa. Ja muillehan niitä jaetaankin.

Lähteet:
(1) Techspot lehden artikkeli http://www.techspot.com/news/48467-apple-and-samsung-combine-to-collect-99-of-mobile-phone-profits.html
(2) Nykyiset eväät riittävät http://www.iltalehti.fi/talous/2012050315526054_ta.shtml
(3) Financial Times aiheesta Nokia- the clock is ticking ft 20120419.pdf
(4) iPhonen myynti kasvoi vajaat +250% q2 2012 http://www.macstories.net/news/apple-q2-2011-financial-results-24-67-billion-revenue-4-69-million-ipads-sold-18-65-million-iphones/

Mainokset

Avainsanat: , , , ,

Yksi vastaus to “Nokian tilanne on synkkä mutta toivoton.”

 1. Heikki Nissinen Says:

  Tervehdys Munkkivuoresta,

  Nokian osakekurssi lähenee uhkaavasti kahta euroa. Noin kaksi vuotta sitten eräs Nokiaa läheltä suraava ennusti, että kun kurssi on kaksi euroa, niin sitten jostain tuntemattomasta ilmaantuu Microsoft ja tarjoaa osakkeesta 3 euroa ja kaikki ovat tyytyväisiä…paitsi eivät ne leskirouvat, jotka aikanaan sijoittivat pankkiirien suosituksesta miehensä perintörahat Nokiaan kurssin ollessa yli 15 euroa.
  Nyt tyytyväisiä ovat vain eri alihankkijat ja Nokian työntekijät joihin Nokia tyhjentää kassassa olevat varansa. Mikähän voisi olla se ihme joka palastaisi Nokian. Muhiiko jossain sellainen innovaatio jota nyt kukaan ei voisi kuvitellakaan. Onko odotettavissa Nokian toinen tuleminen. Nyt kyllä vaikuttaa siltä, että se kolmen euron pelastajakin on epärealistinen unelma.

  Kyllä meidän suomalaisten on vain keskityttävä siihen mitä osaamme parhaiten eli pikäkuituisen sellun keitämiseen. Onhan sekin hightecia tervan polttoon verrattuna.

  Keväisin terveisin

  Heikki Nissinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: