Mirel Wagner.


Satuin tänään, ei yllättäen, kuuntelemaan NPR radiota (NPR = National Public Radio) ja tyypit bongasivat suomalaisen Mirel Wagnerin musaa. Minä aina kiinnitän huomiota kun kuulen mitä tahansa suomalaisia juttuja.  Minusta on mielenkiintoista seurata miten Vapaan Maailman meediassa joskus mainitaan Suomi.  Henk koht minua kiinnostaa Suomi, mutta hiukan isommalla skaalalla minua kiinnostaa mitä amerikkalaisille kerrotaan muusta maailmasta (ööh tota noin. Ei-amerikkalaiset? Kaikki ranskalaiset haisevat hielle – he eivät käy suihkussa joka päivä.)

Mutta tässä on Mirel Wagner.  Suomalais-Etiopialainen muusikko.

Kuten kuva todistaa niin Mirel on tyypillinen suomalainen Katri Helena, pitkä, valkoinen, sinisilmäinen, syvältä Suomen metsistä.

En ymmärrä mitään musiikista.  Mutta Mirel kuulostaa minusta hyvältä. Ostaisin Mirelin musaa jos keksisin mistä sitä voi ostaa.

Wagnerin Mirel jyrää.  Paitsi että muijan ääni kuulostaa minusta hyvältä, niin minä tykkään tästä uudesta monikulttuurisesta Suomesta.  Mirel Wagner on esitetään suomalaisena!

Toisaalta minä luen aika tiukkaan suomalaisia lehtiä.  Tämä on eka kerta kun olen nähnyt Mirel Wagnerin nimen missään. Ehkä olen jotenkin pihalla kuin lumiukko?

Lähteet:

(1) Mirel Wagner, NPR:n kuvioissa. http://www.theworld.org/2012/05/finnish-singer-mirel-wagner/

Mainokset

Avainsanat: , ,

4 vastausta to “Mirel Wagner.”

 1. YxMarkus Minkkinen Says:

  Varsin kaunista musiikkia tekee hän. Olisko ollu ehkä pari vuotta vasta ”julkisuudessa”.. Levyn voit ostaa esim täältä:
  http://www.levykauppax.fi/search/?f=all&q=mirel+wagner&w=music

 2. kormy Says:

  Hmm… nimi ja musikaalisuus viittaavat enempi Saksaan. Olisiko jotain Etiopian kautta koukanneiden Hansa-kauppiaiden jälkeläisiä?

  Ajattelin joskus aikoinaan, että moninaisuus tekisi hyvää, kun ei vaan tulisi niin paljon samanlaista sakkia yhdellä kertaa, että ghettoutuvat johonkin kaupunginosaan.

 3. Sande Says:

  Tyyppien ghettoutuminen on vähemmän kiinni heistä itsestään ja enempi tästä että hommaan ei ole osattu tietenkään valmistautua. Eihän täällä saada edes kantaväestöä asutettua järkevästi mihinkään.

  Mutta se korjautuu ajallansa, jos asiaan jaksetaan kiinnittää huomiota, joten en stressaa ghetoista.

  Ehkä Mirelillä on sama tilanne kuin monella muullakin suomalaismuusikolla, jotka tekevät jotain muuta kuin angstirockia tai schlageria, eli ulkomaille riittää vientiä, mutta Härmässä kukaan ei tiedä mitään.

  En siis tiedä. Teen epämääräistä arvailua, sillä eräs hyvä ystäväni on juuri sellainen tapaus, että kotimaahan riittää se kaksi keikkaa vuodessa ja loput viikonlopuista kuluu sitten Euroopassa ja Ameriikassa.

 4. jr Says:

  Mirelistä on kyllä puhuttu ainakin monella nettifoorumilla Suomessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: