Muslimit lisääntyvät kuin kaniinit. Euroopasta tulee Euarabia.


Tilanne on enemmän kuin huolestuttava. Maailma loppuu. Tai ainakin meidän valkonaamojen maailma. Mogadishu Avenue Helsingissä on merkki Suomen muuttumisesta.  Tai sitten ei.

Minusta Hans Rosling on yksi näitä kovimpia jannuja maailmassa selittämään erilaisia juttuja kansantajuisesti.  Hans on hurri, ruåtsalainen Hans Rosling Tukholman Karolisnka Institutet’ista (ei ihan paska paikka), josta olen kirjoittanut aiemminkin (ja nyt kun etsin kirjoittamiani Hans Rosling artikkeleita, niin en löydä enää blogistani ”search” toimintaa…. jotain on perseellään…).  Huippukova jäbä, joka muutama vuosi sitten esitti muita kuvioitaan TEDissä (ja joista olen kirjoittanut aiemminkin), ja jonka data-esitys-systeemin Google osti itselleen.  Minä epäilen että Roslingin data-esitys-softa näkyy parhaimmillaan tässä tämän jutun TED videossa.

Hans Rosling teki fantastisen esityksen TED konferenssissä aiheenaan ”uskonto ja lapset” (lähde 1).  Meillä Nassakan Jessen seuraajilla on vähän kakaroita, ja muilla vääräuskoisilla on ainakin kahdeksan kakaraa per perhe.  Ja siten Euroopasta tulee muslimien Euarabia muutamassa vuosikymmenessä.  Vapaassa Maailmassa on sama ongelma -meksikolaiset kiipeävät raja-aitojen yli ja duunaavat kakaroita kuin kanit, ja valkonaamojen osuus populaati’oista laskee koko ajan (itse asiassa nyt,ekan kerran Vapaan Maailman historiassa, valkonaamat ovat siirtyneet vähemmistöön, koska valkonaamat eivät ole enää enemmistö syntyneiden kakaroiden joukossa.  Valkonaamat ovat edelleen isoin vähemmistö, mutta me emme ole enää yli 50% syntyneistä.  Vapaasta Maailmasta tulee meksikolainen, Euroopasta tulee muslimiviritys, ja kaikki on ihan perseestä.  Suomalaiset häviävät somalialaisten ja muiden MAMU kakaroiden tsunamiin.

Eli Rosling tutkii kysymystä ”onko joillakin uskonnoilla enemmän lapsia kuin muilla”.  Vastaus on ”ei”, kakaroiden lukumäärällä ei ole mitään tekemistä uskonnon kanssa, mutta ne merkittävät tekijät ovat
(1) kuinka vanha olet mennessäsi naimisiin (se on lisääntynyt),
(2)  naisten lisääntynyt koulutustaso (enemmän koulutetuilla naisilla on vähemmän kakaroita),
(3) naisten duunissa olo (duunissa olevilla muijilla on vähemmän lapsia kuin ei-duunari naisilla).  Hups -lapsien lukumäärätekijöissä uskonnolla ei ole mitään vaikutusta.
Huippumielenkiintoinen video. Vain 20 minuuttiia.

Hans Rosling on yksi minun sankareitani osastosta ”faktojen esittäminen kansantajuisesti”.  Kuulostaa aika typerältä, mutta kun näet Roslingin esittämässä juttujaan, niin ainakin minä olen huuli pyöreänä.  Rosling on siisti jannu.

Roslingin tilastot ovat mnusta vakuuttavia.  Mibä uskon niihin kunnes joku esittää paremmin dokumentoituvia tilastoja.

Lähteet:

(1) Uskonto ja lapset -montako kakaraa pyöräytät? Kristityillä on noin kaksi, muslimeilla noin kahdeksan, tai sitten ei. http://www.ted.com/talks/hans_rosling_religions_and_babies.html?utm_source=newsletter_weekly_2012-05-29&utm_campaign=newsletter_weekly&utm_medium=email

Mainokset

Avainsanat: , ,

5 vastausta to “Muslimit lisääntyvät kuin kaniinit. Euroopasta tulee Euarabia.”

 1. Jauri Says:

  Pointtihan ei ole tässä, vaan siinä, ettei maapallo kestä 10 miljardia ihmistä, varsinkaan paremmalla elintasolla. Kun peak oil alkaa toden teolla vaikuttaa, eli ruokaa ei enää saada halvalla pelloilta suuhun, ajautuvat kehittyvät maat kriiseihin, sisällissotiin ja kaaokseen, eritoten arabimaat. Esim. Afrikasta Eurooppaan suuntautuva muutto kasvaaa eksponentiaalisesti ja muuttuu hallitsemattomaksi, jos rajoja ei jossain vaiheessa laiteta kiinni. Väkiluku on jotain 2 miljardia afrikkalaista versus 500 miljoonaa eurooppalaista, uskonnosta viis.
  Olisi kovin lyhytnäköistä väheksyä kansainvaelluksia, varsinkin kun se oli suurin syy Rooman tuhoon.
  Ja se mikä tässä on oleellista, on se, että länsimainen kulttuuri on jo ohittanut oman kehityshuippunsa ja ajautumassa ns. roomalaiseen moraaliseen rappioon: emme puolusta omaa kulttuuriamme, väheksymme sen merkitystä, kopioimme muita kulttuureja, olemme muuttumassa monikulttuuriseksi, ihannoimme muita kulttuureja, emme löydä keskenämme yhteistä linjaa, kritisoimme omaa toimintaamme, emme omaa yhteisiä arvoja etc. Koko kulttuurimme objekti on kadonnut niin, ettei kukaan ole valmis laittamaan tikkua ristiin sen eteen ja vähimmissä määrin kuolemaan sen puolesta (=pelko kaatumisten suhteen).
  Prosessi on kaikin puolin moninainen ja siihen liittyvät sosiaalisten ryhmien hajoaminen, uskonnottomuus, individualismi, arvojen katoaminen ym., mutta länteen tulevat kulttuurit ovat keskimäärin joko kasvavia tai kehityksen huippua ei ole vielä saavutettu.
  Eli mitä länsi siis tarjoaa? Vapautta, demokratiaa, pinnallisuutta ja oikeuksia? Lähtökohtaisesti yksikään tänne saapuva kulttuuri ei ihannoi mitään syviä arvojamme, vaan lähinnä halveksuvat niitä. Vapaus kiitos, rikkinäiset perheet ei kiitos; raha kiitos, porno ei kiitos jne. Näin ollen maahanmuuttajien yhteisöt vahvistuvat suhteessa alkuperäisiin, koska he yhä pitävät kiinni omista moraaliarvoistaan ja uskonnostaan suhteessa meidän sateenkaariyhteiskuntaan, jossa mitään yhteistä linjaa ei ole. Mitä enemmän heitä tulee, sitä vahvemmaksi heidän oma kulttuurinsa tulee.
  On turhaa pelkoa, että mitään tapahtuisi hetkessä, mutta pitkässä juoksussa asia on vain näin. Onko se valkoisten menetys? Luultavasti, mutta tuskin ketään sattuu, ellei sitten sotimaan ruveta. Ei tapahdu mitään synnytysaaltoa, mutta ihmiset liikkuvat, eivät pelkästään lisäänny ja tällä hetkellä syntyvyys on vielä sitä luokkaa, että kehitysmaissa ihmiset ovat keskimäärin alle kolmekymppisiä.
  Eli ei tapahdu mitään muslimitsunamia, mutta eipä Roomassakaan tapahtunut mitään barbaaritsunamia, vaikka he muutamaan otteeseen kaupungin valloittivatkin. Lopputulos on kuitenkin se, ettei roomalaisia enää ole, eipä ole etruskeja, langobardeja tai muitakaan, mutta keltti- ja germaanikulttuurit ovat yhä olemassa, vaikka emme niitä osaa identifioida suoralta käsin.
  Vastaavasti länsimainen kulttuurimme katoaa satojen vuosien aikana, koska emme siitä ehkä osaa enää pitää kiinni ja primitiivisemmät ja kulttuurisidonnaisemmat tulevat vallitseviksi. Asiaa ei pidä vähätellä, kuten ei dramatisoidakaan. 500 vuoden päästä on täysin mahdollista että valkoiset ovat vähemmistö niin Amerikan kuin Euroopan mantereilla ja hallitsevana kulttuurina on jokin eteläisempi vaihtoehto.
  Niin tai näin maahanmuuttajien syntyvyys on kasvava ja valkoisten laskeva ja kasvu Euroopassa on tällä hetkellä maahanmuuttajavetoista. Pelkäämmekö islamia, väriä vai kulttuuria? Vai kaikkia? Onko länsimaisuudessa mitään puolustettavaa tai sen kulttuurissa jotain pelastettavaa? Jos ei, ei ole mitään syytä estää maahanmuuttoa, mutta on myös kovin luonnollista, jos ihminen puolustaa omaa malliaan. En tosin ymmärrä mitään ruotsalaisen humanistisen idealismin päälle, koska en ymmärrä mikä logiikka on siinä, että yksi sekoittunut ihmisrotu olisi jotenkin parempi tai oikeampi kuin useita erilaisia. Eikö eläinkunnassa ole tapana puhua monimuotoisuuden puolesta?

 2. Mr MR Says:

  Jauri puhuu paljon mutta asiaa! Hän ilmaisi selkeästi kehityksen, mitä olen koittanut pääkopassani mietiskellä.

  Olen nyt asunut kuutisen vuotta eräässä entisessä brittiläisen imperiumin tukikohdassa ja koittanut kuumeisesti miettiä, mikä on paikallinen kulttuuri ja elämäntapa. Vielä on hakusessa se täkäläisen elämänmenon punainen lanka. Sen sijaan katukuvassa on tosi helppo erottaa esim. korealaisten ja kiinalaisten vaikutus, sillä he pitävät selkeästi kiinni omastaan.

  Tosin on Euroopassakin alueita, joissa perinteet ja ajatukset vielä elävät. Siellä täällä Etelä-Euroopassa vainuaa menneen maailman jatkumon, mutta ”vapaamielisemmin” asioihin suhtautuvilla alueilla tulee olemaan identiteettikriisi paljon aiemmin.

 3. kormy Says:

  Ruotsalaiset varmaan ovat oppineet uskomaan ihmisen hyvyyteen, kun ovat saaneet seurata sotia sivusta viimeiset 200 vuotta.

  Ihmisrodut ovat kehittyneet (tai joku partainen jätkä loi heidät valmiiksi) sopeutumaan erilaisiin oloihin. Esimerkiksi tummaihoiset ovat meidän oloihin suorastaan värivammaisia, koska ihonväri suojaa heitä auringonvalolta => D-vitamiinilta vielä tehokkaammin kuin meitä kalpeanaamoja. Me taas ollaan ihan pulassa etelässä.

  Merivesi saattaa aiheuttaa muuttoliikettä muita tekijöitä tehokkaammin. Jos kaikki mannerjäät sulavat, vesi nousee 70 metriä. Jo ensimmäisellä metrillä asuu satoja miljoonia ihmisiä.

 4. Jauri Says:

  Väestöräjähdyksillä ei sinänsä ole uskonnon kanssa tekemistä, mutta ne tapahtuvat eri kulttuureissa eri aikaan. Euroopassa räjähdys alkoi jo satoja vuosia sitten ja vasta nyt ollaan väestöllisessä vakautumisvaiheessa. Räjähdys aiheuttaa energian vapautumista aivan normaalin räjähdyksen tavoin ja johtaa yhteiskunnan epävakauteen ja purkauksiin. Hyvin ohjattuna siitä on taloudellista hyötyä, koska kulutus kasvaa, samoin uusia ideoita syntyy. Näin alkoi eurooppalainen kolonialismi ja kulttuuriekspansio ympäri maailmaa, mutta se johti myös ensimmäiseen ja toiseen maailmansotaan.
  Kehittyvissä maissa tullaan perässä ja väestöräjähdyksen huippu on nyt saavutettu, syntyvyys on lähtenyt laskuun. Liikaväestö on kuitenkin ongelma, mikä ei ole vielä purkautunut. Arabikevät on tästä ensimmäisiä merkkejä, eikä sillä ole luultavasti mitään tekemistä demokratiantarpeen kanssa. Arabimaiden lisäksi purkautumattomia pesäkkeitä on maailma täynnä: Iran, Pakistan, Intia, Indonesia, Filippiinit, Afrikka, Kiina, Etelä-Amerikka… Tämänhetkinen maastamuuto on vielä pientä esimakua siitä, mitä tapahtuu, kun elinolosuhteet em. maanosissa heikkenevät niin, etteivät alueet kykene elättämään niiden koko väestöä.
  Otammeko ihmiset vastaan ja synnytämme omaehtoisen uuden väestöräjähdyksen? USA on jo jakautumassa kovaa vauhtia eri kulttuuriryhmiin ja -tasoihin valkoisten aidatessa omia asuinalueitaan. Vaikka poliittinen ja taloudellinen päätäntävalta säilyykin valkoisilla vielä pitkään, niin siinä ei USAn lippu, John Wayne ja Baby Ruth paljon auta, kun jo nyt Los Angelesissa USAn ja Meksikon välisessä jalkapallo-ottelussa lähes kaikki kannattavat Meksikoa.

 5. mpz Says:

  Jauri, ideasi ja päätelmäsi ovat mielenkiintoisia ja jos saisit vähän stilisoitua niitä ja kirjoitettua siistimpään muotoon, olisin hyvin kiinnostunut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: