Coloradon leffamurhat -jos et kuollut, niin konkurssi on edessä


Noin viikko sitten Auroran kaupungissa Coloradossa eräs kaheli ampui leffateatterissa 12 ihmistä kuoliaaksi ja haavoitti 58 ihmistä.  Minulla on joitakin huomiota tästä aiheesta.  Tämä on monimutkainen juttu ja vasta ihan lopussa pääsen itse otsikon aiheeseen -komkurssiin.

Tämä tarina hyppii Coloradosta omiin mielipiteisiini aika tarkkaan ajatusvirran mukana.  Tämä ei ole tarkkaan tutkittu ja lähteillä dokumentoitu juttu, vaan pikemminkin oma mielipiteeni.

Tässä alla jannu oikeusistunnossa.

Ennenaikainen huomio: Minulle on syntynyt sellainen käsitys, että jannulla on syntynyt mielenterveysongelmia ja jotain on mennyt pieleen.  Hiukan samaan tapaan kuin Suomen vastaavissa kouluammuskelujutuissa.

Tässä alla toinen huomautus aiheesta.  Tämä liittyy siihen miten erityisesti Vapaassa Maailmassa näitä tyyppejä leimataan erilaisiin kategorioihin.  Yleensä kaikki sekopäiset muslimit saavat otsikon ”terroristi”, ja yleensä valkonaamat saavat otsikon ”mielenvikainen” (mikä on tietenkin juuri minun käyttämäni otsikko).

Suureksi hämmästykseni joku, en muista kuka, amerikkalainen poliitikko leimasi Coloradon jannun terroristiksi, koska hän terrosisoi ihmisä ampumalla viattomia ihmisiä kuoliaaksi.  Huh?  En muista koskaan kuulleenni valkoisen ihmisen olevan terroristi -tämä ilmaisu on yleensä rajattu puhtaasti ”vääräuskoisten” suhteen.

Takaisin itse otsikon asiaan.

Aurora’n kaupungissa, Coloradossa, 12 kuoli, 58 haavoittui leffateatterin ammuskeluissa.  Jos kuolit, niin (fiksut) omaisesi voivat ostaa sinulle arkun verkosta alle tuhannella taalalla.  Plus muut hautauskustannukset, jotka maksavat helposti maltaita.  Jotain 30k€ kuolleen kuppaamisesta ei ole mikään iso hinta, noin keskimäärin.

Mutta jos valitettavasti kuollutkaan?  

Vapaa Maailma ei tunne käsitettä ”maksat veroja, ja verot kattavat terveydenhoidon”.  Sinulla on kaksi vaihtoehtoa:

(1) SInulla on terveysvakuutus.  Vakuutus maksaa ainakin osan sairaalakuluista. Paitsi jos olet ollut ennenkin sairas ja jos vakuutusyhtiösi on jo maksanut ihan liian paljon sinun taudeistasi.  Yleensä terveysvakuutuksissa on maksimimäärä mitä he koskaan maksavat  sinun taudeistasi.  Olen pahoillani, mutta olemme jo maksaneet jo x€ taudeistasi -tästä lähtien maksat itse kaikki terveydenhoitomaksusi.

(2) Sinulla ei ole terveysvakuutusta.  Olet täysin kusessa.  Oletetaan että meillä on seuraava tapaus: Kaksi ihmistä on onettomuudessa jossa heiltä murtuu joku luu.  Molemmat menevät sairaalan ensiapuklinikalle, ja heitä hoidetaan täysin samalla lailla samassa sairaalassa.  Toisella potilaalla on terveysvakuutus, toisella ei. Terveysvakuutuspotilas saa esim 10.000€ laskun, jonka vakuutusyhtiö maksaa enemmän tai vähemmän kokonaan. Vakuutukseton potilas saa noin 40.000€ laskun, täysin samoista hoidoista kuin mitä vakuutettu potilas sai.  Miksi hintaero?  Vakuutusyhtiö saa tukkualennuksen hoidoista, mutta yksityinen potilas maksaa listahinnat.

Vapaan Maailman terveydenhoitosysteemi on täysin älytön.

Noin 15 vuotta sitten poikani oli auto-onnettomuudessa pelkääjän paikalla. Hän vietti seuraavat 1o päivää UCLAn teho-osastolla lääkkeillä aiheutetussa koomassa.  Kuusi viikkoa UCLAssa maksoi noin puoli miljoonaa dollaria (tänä päivänä noin 400k€).  Erilaiset terveysvakuutukset, ja ellen ole ihan väärässä jotkut UCLAn kaverini, hoitivat homman kauniisti.  Korruptio toimi hyvin.

Aurora, Colorado.

Jengiä kuoli, jengiä haavoittui.  Caleb Medley, ylläolevassa kuvassa, on saamassa noin kahden miljoonan dollarin sairaalalaskun saamistaan vammoista leffateatterin ammuskeluissa (lähde 2).

Vapaan Maailman terveydenhoitosysteemi on aika mielipuolinen viritelmä.  Minä en ymmärrä miten tämä systeemi voi toimia pitemmän päälle.

Lähteet:
(1) Hesarin uutinen aiheesta 25.7.2012 http://www.hs.fi/ulkomaat/Auroran+teatteriampuja+varoitti+aikeistaan+postipaketissa/a1305586914476
(2) Luoti silmään ja aivoon, ja konkurssi http://boingboing.net/2012/07/24/uninsured-aurora-shooting-vict.html

Mainokset

Avainsanat: , , ,

4 vastausta to “Coloradon leffamurhat -jos et kuollut, niin konkurssi on edessä”

 1. PikkuMyy Says:

  Lisää vaan SSRI lääkkeitä kaikille naamariin, niin kyllä se maailma siitä pelastuu.

 2. JL Says:

  En muista koskaan kuulleenni valkoisen ihmisen olevan terroristi -tämä ilmaisu on yleensä rajattu puhtaasti “vääräuskoisten” suhteen.

  Etkö ole koskaan kuullut esim. Unabomberista tai Timothy McVeigh’stä? Tai Weather Undergroundista? Aika heikosti tunnet USA:n lähihistoriaa.

 3. kormy Says:

  Kun siellä tulee muutama tuollainen jokaisessa 50 osavaltiossa lyhyen ajan sisällä, alkavat päästä tasoihin Suomen kanssa.

  Täällä toki sivullisen on halvempi saada satunnainen kuula kalloon.

 4. heka Says:

  Sekä Unabomber että Tim McVeigh esitettiin (mielestäni, perustuen niihin medialähteisiin joita harrastan) yleensä Vapaan Maailman mediassa monilla muilla ilmaisulla kuin ”terroristi”. En asunut Vapaassa Maailmassa Weather Undergroundin aikana joten mulla ei ole sormituntumaa siihen miten WU esitettiin mediassa.

  Minun vaikutelmani on edelleen se, että nämä ”sekopää murhaajat” leimataan oleellisesti erilailla, riippuen sekopään ihon väristä ja uskonnosta.

  KVG ”unabomber” ja saat noin 1.970.000 hittiä.
  KVG ”unabomber -terrorist” ja saat noin 1.860.00 hittiä.
  Kuten huomaat, niin terrorismi ei ole ollut yleinen ilmaisu Ted Kaczynskin nimen yhteydessä. Terroristia ei mainittu 94% jutuista.

  KVG ”Tim McVeigh” ja saat 2.330.000 hittiä.
  KVG ”Tim McVeigh -terrorist” ja saat 1.680.000 hittiä
  Terroristia ei mainittu 72% jutuista

  Äkkiseltään keksin vain yhden muslimiterroristin viime vuosilta, Majuri Nidal M. Hasan, joka tappoi 13 ja haavoitti 29 ihmistä Fort Hoodin tukikohdassa (Killeen, Texas)
  KVG ”Nidal M. Hasan” ja saat 102.000 hittiä
  KVG ”Nidal M. Hasan -terrorist” ja saat 55.400 hittiä
  Terroristia ei mainittu 54% jutuista

  Nämä KVGt ovat google.com saitilta, ei google.fi saitilta.

  Tämä on tietenkin ihan ei-tieteellinen hihasta vedetty analyysi, mutta minusta

  En osaa sijoittaa USA:n lähihistorian tuntemustani millekään skaalalle -voit hyvinkin olla oikeassa että tunnen sen heikosti. En yksinkertaisesti tunne toisten ihmisten tietomäärää ja sen laatua voidakseni sijoittaa itseni

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: