Kunnon köyhyyttä etelävaltioissa.


Eilisessä New York Timeksessä oli posketon artikkeli ”Troopiset taudit: Uusi köyhyyden vitsaus” (lähde 1): Vapaassa Maailmassa on 2,8 miljoonaa sellaista lasta, joiden kodeissa tulot ovat alle kaksi dollaria per henkilö.  Tämän lisäksi 20 miljoonaa amerikkalaista elää äärimmäisessä köyhyydessä.  Meksikonlahdella Louisianassa, Mississipissä ja Alabamassa köyhyysprosentti on yli 20%, ja artikkelin kirjoittajan kotivaltiossa Teksasissa joissakin kunnissa se lähes 30%.  Ja näissä kunnissa Gini kerroin (joka mittaa eriarvoisuutta) (lähde 2) on samaa luokkaa kuin joissakin Saharan eteläpuolisissa valtioissa. Eläköön vapaus.

Artikkeli itse kertoo lisää köyhyydestä ja näistä trooppisista taudeista, jotka ovat alkaneet levitä etelävaltioissa köyhyyden ja huonon terveydenhoidon avulla.  Mielenkiintoinen artikkeli pohdittavaksi.

Kirjoittaja ei vaikuta olevan ihan turha jannu:

Peter J. Hotez is the dean of the National School of Tropical Medicine at Baylor College of Medicine and the president and director of the Sabin Vaccine Institute and Texas Children’s Hospital Center for Vaccine Development.

Lähteet:
(1) New York Timeksen artikkeli Tropical Diseases – The New Plague of Poverty – NYTimes 20120818 (PDF tiedosto)
(2) Wiki Gini kertoimesta http://fi.wikipedia.org/wiki/Gini-kerroin

Mainokset

4 vastausta to “Kunnon köyhyyttä etelävaltioissa.”

 1. PikkuMyy Says:

  Joo kannattaa enemmin maksimoida omat voitot ja sotia jokaisessa afrikan maassa ja leikkiä maailman poliisia, kun auttaa oman maan köyhiä. Ns. demokratia tulee luoksesi 🙂

  Tietty rahat voi myös vielä tripalata ja kasvattaa unikkoa afganistanissa. Laittaa länkkäri sotilaat vartioimaan. Sitten, kun narkit jää kiinni, niin nakata linnaan. Ehkäpä on vielä tekemisissä niiden vankiloiden kanssa ja sieltä virtaa lisää fyrkkaa geimiestensaarille. Ei kaksinaismoraalista juuri ollenkaan.

 2. kormy Says:

  Tämä esitelmöitsijä argumentoi, että köyhyys (tai täsmällisemmin, tuloerot) ei ole kivaa edes rikkaille: http://www.ted.com/talks/lang/en/richard_wilkinson.html

 3. MattiP Says:

  Eokös se ollut niin, että n. 30 – 40 vuotta sitten talouden dogmaksi otettiin USA:ssa Maon Suuren Harppauksen veroinen Idea 1. Eli kun rikkaat rikastuvat, niin sitä hilloa valuu kyllä aikaa myöten myös köyhille. Olisi hauska tietää, kauanko tätä -voi sanoa epäonnistunutta- talouspoliittista kokeilua jatketaan…

 4. kormy Says:

  Joo se on tää ’trickle down effect”. Amerikassa tuloerot olivat huipussaan vuonna 1928 ja sen jälkeen uudelleen korkeimmillaan vuonna 2007. Ehkä se trickle menee jonnekin muuanne kuin down?

  Muualla maailmassa trickle menee siihen, että diktaattorit, oligarkit ym. ryöstävät kansakunnan, ostavat englantilaisen jalkapalloseuran ja kilpailevat sitten Vuoren Kunkkua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: