Paras kongressi jonka voit joutessasi ostaa …


Olen viime aikoina kirjoittanut muutamista täysin hörhelöistä Vapaan Maailman huipulla pyörivistä poliitikoista kuten Todd Akin (lähde 1), Paul Broun.

(Toivottavasti kuvavalintani ei vahingossa paljasta minun näiden pressanvaalien lieviä preferenssejäni).

Peruskysymys on edelleen tämä: Miten voi olla mahdollista että Vapaan Maailman edustajainhuoneen tiede-, avaruus- ja teknologiakomiteassa voi olla jäsen, joka uskoo maailman tulleen luoduksi 9.000 vuotta sitten (lähteen 2 jannu)?

Tämä kysymys johtaa loogisesti seuraavaan kysymykseen: millä perusteilla näiden komiteoiden jäsenet valitaan?

Kiitti kun kysyit!  Lyhyt vastaus: Jäsenet ostavat paikan haluamassaan komiteassa, tai ehkä paremminkin, he ostavat varojensa puitteissa mielestään parhaan komiteajäsenyyden.

Pitempi vastaus löytyy tunnetun kommunistilehden Financial Times’in artikkelista (lähde 3) viime vuodelta (26.7.2011).  Artikkeli toteaa:

Puolueet (joita on Suomessa ”monta”, Vapaassa Maailmassa käytännössä tasan ”kaksi”) myyvät Vapaassa Maailmassa komiteapaikkoja eniten tarjoavalle jäsenilleen.  Luultavasti vapaa markkinatalous tulee tulevaisuudessa toimimaan paremmin ja puolueet myyvät komitean tuoleja kenelle tahansa eivätkä pelkästään oman puolueensa politiikoille.

Aika uskomaton juttu.  Mutta kuinka totta tämä juttu on?
(a) Financial Times ei ole, huolimatta siitä mitä sanon artikkelin alussa, tunnettu kommunismistaan.  FTn juttu ei ole FTn perusideologian mukainen.
(b) Olen lukenut muutamia kertoja aiemminkin vastaavia juttuja. En löytänyt tähän hätään arkistoistani juttuja aiheesta.  MUTU sanoo, että tarinan perusjuoni on mainittu usein aiemminkin.
(c) Ajatus siitä että poliittia paikkoja voi ostaa avoimesti, ei ole mikään uusi juttu Vapaassa Maailmassa.

Vapaan Maailman Suomen suurlähettiläs, Mr. Bruce Oreck (lähde 4), peri isukiltaan pölynimuripisneksen (Oreckin tuote-esimerkki lähde 5).  Lähde (6) esittää kuinka paljon nykyiset Suomen, YK:n, EU:n, Portugalin ja Kanadan suurlähettiläät ovat tukeneet Obamaa nykyisissä vaaleissa (ei siis millä rahalla he haluavat pitää pallinsa näissä duuneissaan -en ole tutkinut miten paljon he lahjoittivat Obaman pressaksi tulemiseen 4 vuotta sitten).  Tällä ei ole sinänsä yhtään mitään tekemistä Obaman kanssa, vaan tämä suurlähettilyyksien ostaminen on ikivanha tapa Vapaassa Maailmassa (Kennedyn faija osti itselleen suurlähettilyyden Lontossa).  Sama systeemi toimii jokaisen pressan alla. Tietenkään jannut eivät ”osta” suurlähettilään paikkaa -he ostavat arpalipun ja jos he veikkasivat oikeata hevosta, ja jos he maksoivat riittävän paljon tämän hevosen arpalipusta, niin hevonen saattaa hyvinkin ulostaa mukavan paikan jossain päin maailmaa.

Eli jos Obama voittaa vaalit, niin Bruce on sijoittanut (lähteen 6 mukaan) Suomen duuninsa pitämiseen yllättävän paljon rahaa.  Tässä sen artikkelin mainitsemat duuninsa pitämiseen sijoittajat (sijoittajia on tietenkin paljon enemmän kuin nämä viisi tyyppiä -maailmassahan on jotain 200+ suurlähettiläsmaata):
USD  76.600 Suomi Bruce Oreck plus vaimo
USD 117.400 YK Eileen Chamberlain Donahue
USD 15.000 Canada David J. Jacobson
USD 40.000 Portugal Allan J. Katz
USD 16.000 EU William E. Kennard

Suomi oli näistä ”pallien pitämisen varmistamiseen toiseksi kallein”, vain YK oli kalliimpi.  EU oli vain USD 16.000  Luvuissa on jotain hämärää, en ottaisi niitä numeroina kovin tosissani.  Mutta yleiskuva on on, että Vapaan Maailman suurlähettilyydet ovat kauppatavaraa.

Lähteet:
(1) Todd Akin, Tiede-, avaruus- ja teknologiakomitean jäsen https://heka.wordpress.com/2012/08/20/laillisesta-raiskauksesta-ei-yleensa-tule-raskaaksi/
(2) Paul Broun, toinen Tiede-, avaruus- ja teknologiakomitean jäsen Paul Broun (”maailma luotiin 9.000 vuotta sitten) https://heka.wordpress.com/2012/10/14/edustajainhuoneen-tiede-avaruus-ja-teknologiakomitea/
(3) Miten ostat komiteoiden jäsenyyksiä, Financial Times lehti 26.7.2011 Best Buy targets are stopping a debt deal – FT.com 20110726 Tässä suora linkki artikkeiin, se ei välttämättä toimi. Mutta jos se toimii, niin näet artikkelin herättämät kolme(!) lukijakommenttia http://www.ft.com/intl/cms/s/0/7ead8528-b7af-11e0-8523-00144feabdc0.html#axzz29rlB32K4
(4) Suurlähettiläs Oreck Vapaan Maailman kuvaamana http://finland.usembassy.gov/fi/ambassador.html
(5) Oreckin pölynimuri myynnissä Costcossa http://www.costco.com/Oreck%C2%AE-Magnesium%E2%84%A2-Upright-Vacuum.product.11765690.html
(6) Mitä maksaa suurlähettilään pesti? Tämä lähde voi olla ihan huuhaata, mutta perustarina ostamisesta on käsittääkseni silti oikea http://news.muckety.com/2012/07/24/ambassador-bundlers-again-contributing-to-obama/37791

Mainokset

Avainsanat: , , ,

10 vastausta to “Paras kongressi jonka voit joutessasi ostaa …”

 1. kormy Says:

  […joka uskoo maailman tulleen luoduksi 9.000 vuotta sitten]

  On se idiootti. Maailmahan luotiin 23. lokakuuta vuonna 4004 BC (=ennen Brian Cohenin syntymää).

  Synttärit tiistaina!

 2. heka Says:

  Hetkinen -kolme päivää synttäreihin. Mikä on lähde tälle maailman luomisen päivämäärälle 23.10.-4004?

 3. heka Says:

  Tsekkasin juuri wikipediaa maailman luomisen päivämäärästä. Nyt mulla on migreeni. Ellen ole ihan väärässä niin päivämäärästä ei ole vielä ihan tarkkaa selvyyttä. Tsiisus ….
  http://en.wikipedia.org/wiki/Dating_creation

 4. korny Says:

  Tuohan alkaa sanoilla ”Many cultures have held…”

  Mitä niitä vääräuskoisia edes tarkistamaan? Ks. esim. [ http://en.wikipedia.org/wiki/James_Ussher ]

 5. Zibe Says:

  Eikun maailmahan luotiin viime torstaina.
  http://rationalwiki.org/wiki/Last_Thursdayism

 6. Jauri Says:

  Lasketaanpa… Aatamista kului vedenpaisumukseen 2242 vuotta, vedenpaisumuksesta Aabrahamiin 1082 vuotta, Aabrahamista Mooseksen lähtöön Egyptistä 430 vuotta, Mooseksen lähdöstä Daavidiin 601 vuotta, Daavidista ja Salomon ensimmäisestä hallitusvuodesta Jerusalemin hävitykseen 448 vuotta, Jerusalemin hävityksestä Aleksanteri Suureen 318 vuotta, Aleksanterista Jeesuksen syntymään 333 vuotta. Yhteensä 5454 vuotta + 2012, eli maailma luotiin 7466 vuotta sitten ja vedenpaisumus oli 5224 vuotta sitten, eli 3212 ekr.

 7. heka Says:

  Synttärit tiistaina sopii mulle edelleenkin parhaiten, koska mun synttärit torstaisin.

  Eiks’ muuten Kalevalastakin voisi laskea luomispäivän?

 8. Jauri Says:

  Kalevalasta en tiedä, mutta dramaattisesti merkittävin tapahtuma ”meille”, maailman luominen, on ollut Holoseenin alkaminen ja sen jälkeen Tanskan salmien avautuminen noin 8000 vuotta sitten. Hypoteesini on, että Itämeren, avautumista edeltävän Ancylusjärven pinta olisi noussut jäätiköiden sulamisen seurauksena yli Valdain ja Laatokan Volgaan ja Dnepriin. Tämä olisi nostanut Mustanmeren ja Kaspianmeren pintaa moniakymmeniä metrejä ja ne olisivat olleet suolattomia. Salmien avautuminen, valuman pieneneminen joissa ja Turkin ja Kaukasian vuoristojäätiköiden katoaminen ovat johtaneet taas vedenpinnan alenemiseen alle merenpinnan ja Kaspianmeren alueiden ja Kaksoisvirran maiden kuivumiseen, ”karkoitukseen paratiisista”. Pohjois-Amerikan jäätiköiden sulamisen seurauksena taas Atlantin pinta on noussut ja se on puhkaissut Bosporin salmen ja johtanut Mustanmeren äkilliseen uudelleenkohoamiseen, ”vedenpaisumukseen”. On tosin mahdollista, että Gilgameshissa kerrottu ja siitä raamattuun lainattu vedenpaisumus onkin Burckle kraaterin synnyttäneen meteorin ja sen seurauksena Persianlahdelle tulleen supertsunamin seurausta. Supertsunamin todellisuutta ei tosin ole todistettu. Oli miten oli, mutta jos arjalaiset sumerit ovatkin kotoisin Kaspian alueelta ja siirtyneet sieltä Mesopotamiaan, länteen, itään ja aina Intiaan, niin ”luominen” ja Vanhan testamentin tapahtumat liittyvät luonnollisiin ilmastonmuutoksiin ja siitä kerrottuihin tarinoihin. Avestasta ne ovat siirtyneet sanskriitin Veda-kirjoihin, zarathustralaisuuteen, mithralaisuuteen, juutalaisuuteen ja aina kristinuskoon. Ja sitten joku jenkkipoliitikko (ja muutkaan hihhulit) ei ymmärrä historiasta mitään.
  Tässä hyvä vertailukohde kertomaan yhteyksistä eri uskontoihin. Miettikääpä mistä sana Jumala (Jumi, Jom) on tullut, tai viikinkien Ymir jumala.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Jamshid
  http://en.wikipedia.org/wiki/Yama

 9. kormy Says:

  Kokeile ja kerro mitä tuli.

 10. Kongressin maailmanmestaritason hörhöt. « maailmanmenoa vapaassa maailmassa… Says:

  […] 20120823 (2) Miten komiteajäsenyyksiä ostetaan, Financial Timeksen artikkeliin perustuva juttuni https://heka.wordpress.com/2012/10/20/paras-kongressi-jonka-voit-joutessasi-ostaa/ (3) Kingston ja evoluution (ja demarit ja […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: