Palkallinen äitiysloma.


Mitä yhteistä on länsimaisen sivilisaation johtajalla (USA) ja Surinamella, Liberialla, Palaulla, Naurulla, Tongalla, Papua/Uusi Guinealla, ja Länsi Samoalla? (Toki tiedät että Tonga, Nauru ja Palau ovat valtioita). Näitä valtioita tietenkin yhdistää se, ettei niissä ole laissa säädettyä palkallista äitiyslomaa.

 

Aitiyslomailua 2

 

(ylläoleva kuva on epäselvä, lähteen 1 lopussa on kirkkaanselviä kuvia. Minun tarttis oppia miten saisin linkattua paremman/isomman/tarkemman kuvan tähän tuhruiseen pikkukuvaan).

En muista nähneeni täällä Vapaassa Maailmassa juuri mitään isompia juttuja äitiyslomista maailmalla.  Tämä NYTimes juttu oli minulle positiivinen yllätys koska siinä vertaillaan USAn systeemiä muuhun maailmaan.

Onneksi tätä juttua ei lue juuri kukaan USAssa -New York Timeksen levikki on viikolla noin 900.000 ja viikonloppuisin vajaat 1.4 miljoonaa (lähde 2). Suomeen verrattuna, per naama, perusteella, jos NYT olisi suomalainen lehti, niin sen levikki viikolla olisi 15.000 ja viikonloppuisin 23.000. Vapaassa Maailmassa on noin 60 kertaa enemmän porukkaa kuin Suomessa ja siksi jaoin levikit 60:llä).

Hesarin levikki Vapaassa Maailmassa olisi 22.000.000 lehteä päivittäin, jos Hesarin levikki suhteututtaisiin tänne asukaslukujen perusteella.  Tämä on ehkä yksi selitys siihen miksi Vapaan Maailman aikuisporukka on tiedoiltaan Suomen kansakoulun ala-asteen tasolla.

Lähteet: (1) New York Times artikkeli tästä aiheesta (PDF tiedosto) Why Gender Equality Stalled – NYTimes 20130216 (2) New York Times Wiki artikkeli http://en.wikipedia.org/wiki/The_New_York_Times

 

 

 

Mainokset

Avainsanat: , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: