Republikaanit ovat pihalla kuin lumiukot.


Republikaaneille ei ole vieläkään selvinnyt miksi he hävisivät pressanvaalit Obamalle. Miten ihmeessä me hävisimme vaalit, vaikka me kerroimme äänestäjille avoimesti ja rehellisesti, mitä me oikeasti ajattelemme? Republikaaneille on näinä päivinä menossa CPAC konferenssi, jossa puolue pohtii missä heidän lumiukkonda seisoo. Koko Romneyn, ja reppareiden, vaalikampanja oli täysin sekopäinen viritys.  Repparit yrittivät kerätä äänestäjiä mollaamalla naisia, MAMUja, homoja, latinoita, loisia ja muitakin vastaantulijoita.  Jostain syystä naiset, MAMUt, homot, latinot, loiset ja muut mollatut eivät äänestäneet reppareita.  Mikä on reppareiden mielestä uskomatonta äänestyskäyttäytymista.  Loiskiehunta oli iso juttu reppareille.

Vaalien aikana Romney puhui kädet käheänä mielipiteitään.  Kampanja oli niin koominen, etten edes yrittänyt kuvata sitä blogissani -kukaan ei olisi uskonut juttujani.  Yksi Romneyn puheista, joka ei ilmeisesti lisännyt kovin paljon hänen ääniään, sai hiukan lisää jälkiuutisia pari päivää sitten.  Tässä Romneyn puheen ydin (lähde 1).  Romney puhuu kampanjatilaisuudessa, jossa osallitumismaksu on USD 50.000 (€383.000) (noin €38,000) per lautanen, eli €766.000 (noin €76,000) per pariskunta (jos vaihtokurssi on €1 = $1,3):

”47% ihmisistä tulee äänestämään presidenttiä (Obama) joka tapauksessa; ne joiden toimeentulo riippuu valtion avusta, ne jotka uskovat olevansa sorrettuja, ne jotka kuvittelevat valtion olevan velvollinen huolehtimaan heistä, ne jotka uskovat että heillä on oikeus terveydenhoitoon, ruokaan, asumiseen, mihin tahansa.

Minun tehtäväni ei ole välittää noista ihmisistä.”

MUTU: Jostain syystä jotkut noista puheessa mainituista ihmisryhmistä eivät aina äänestäneet Romneytä.  Monet paikallaolleet puheen kuulijat mahdollisesti äänestivät Romneytä.

Toisaalta minun oli melkein pakko äänestää Romneytä kuultuani, että Romney joskus aikanaan muuttaessaan osavaltiosta A osavaltioon B  roudasi koiransa auton katolla A:sta B:hen.  Vastustin kuitenkin kiusausta.

Nojn yleensä ottaen olen entistä enemmän ymmälläni Vapaan Maailman toimimattovuuden (”dysfunctional”) suhteen. Poliittinen toimivuus on aika lähellä nollaa -tässä alkaa olla ilmassa aika rajua kärjistymistä.  Politiikassa esitetyt mielipiteet alkavat olla entistä hurjempia.  Hiukan kärjistäen, mutta vain hiukan: Puheista huolimatta kukaan ei välitä koululaitoksesta, kukaan ei välitä infrastruktuurista, kukaan ei välitä sosiaaliturvasta.  Mutta jengi pohtii vakavissaan sodan aloittamisesta Irania vastaan.

Mulle ei ole ihan mitenkään mitä tämä Vapaan Maailman porukka puuhaa.  Olisikohan mahdollista, että tässä systeemissä pallo ei ole enää kenenkään kädessä?  Vähän niinkuin Gorbatsevin Neukkulassa.  Siinä vaihessa ei ollut enää mitää väliä mitä Gorba tekee, systeemi romahti.  Paitsi että joku teki jotain -Neukkula romahti minusta käsittämättömän rauhallisesti.  Melkein kukaan ei kuollut.  En ymmärrä historiasta mitään, mutta onko mikään muu suurvalta hävinnyt kuvasta niin verettömästi kuin Neukkula?

Lähteet:
(1) New York Times lyhyt artikkeli aiheesta The Man Behind the ‘47 Percent’ Video Comes Forward – NYTimes 20130313

Mainokset

Avainsanat: ,

6 vastausta to “Republikaanit ovat pihalla kuin lumiukot.”

 1. Esmeralda Says:

  Laskikohan Romney myös asevoimissa työskentelevät ”valtion avun varassa” olevien piiriin? Uskomaton möläys joka tapauksessa.

  Soisin sinun kirjoittavan enemmänkin: juttujasi rapakontakaisesta ihmemaasta on mielenkiintoista lukea.

 2. kormy Says:

  Mitt The Twit sai 47 prosenttia kokonaisäänimäärästä.

  [ Mutta jengi pohtii vakavissaan sodan aloittamisesta Irania vastaan. ]

  John le Carré totesi aiempiin operaatioihin liittyen, että

  ”We are doing it, I’m afraid, for the very simple reason that the United States cannot hold itself together without the existence of an external enemy and if it doesn’t exist, it has to be dreamed up.”

 3. heka Says:

  Totta, tämä porukka tarvitsee ulkoisen vihollisen. Tai ehkä pikemminkin johtava eliitti käyttää ulkoista vihollista pitämään kansa peloissaan.
  Minusta on mielenkiintoista miten mikä tahansa räjähdys tms todetaan on jo ennen savun hälvenemistä olevan välittömästi Al-Qaidan käsialaa -ja oppineet Al-Qaida terrorihifistit toteavan sen olleen selvästikin AQAP:n (”Al Qaeda in the Arabian Peninsula”) tuunaama himmeli.

 4. Anag Says:

  ”USD 50.000 (€383.000)” taisit nyt kyllä laittaa mummonmarkkoina eurot?

 5. heka Says:

  Kiitos huomiosta. Korjasin juttuni.
  Olen selvästi muninut jotain. Tsekkasin alkuperäisen artikkelin (lähde 1) ja tuo USD 50.000 per lärvi on artikkelissa. Kun funtsaan mummoja niin 1 USD = 7 mummoa, joten siitä tulisi €350k.
  Höh. Mokasin valuuttaväännön, mutta mokani ei johtunut mummoista. Jotain muuta meni pieleen.

 6. heka Says:

  Hah! Korjattuani jutun huomasin että virhe luultavasti on pilkkuvirhe, koska uudet oikeat luvut suurinpiirtein kymmenesosa alkuperäisistä vääristä luvuista.
  Kiittii korjauksesta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: