USB kaapelit. Onko todella olemassa latauskaapeleita?


Aiheet josta en ymmärrä mitään. Luistelen ohuilla jäillä.  Voin olla täysin väärässä. Nyt esittelen puhtaasti ei-dokumentoituja omia käsityksiäni, joista mm ex-vaimoni on ollut eri mieltä jo pitempään.

Huomasin joskus miten käyttäessäni kännykkääni autossa Google Maps gepsinä tupakansytyttäjä virtaläheenä miten kännykän latausaste pieneni koko ajan -tosin hitaasti. Ostin aikojen kuluessa muutamia uusia latureita jotka lupasivat 2 ampeeria ötyä. Sama juttu.
Etsin parempia latauslaitteita.

Jostain syystä mulle sattui sattumalta silmään maininta ”USB charging cable” (lähde 1).  Tilasin yhden sellaisen, muistaakseni maksoin kotiintoimitettuna jotain 5€ per 180 cm kaapeli.  Ihan samannäköisiä kuin kaikki muut USB kaapelitkin.  Tämä tapahtui jotain 3 kuukautta sitten.

Latauskaapelit toimivat MUTU analyysin mukaan noin kaksi kertaa nopeammin kuin tavis USB kaapelit.  Minulle koko juttu oli ylläri.  En tiedä miksi näin tuntuu olevan (lähde 2).

Onko todella olemassa USB ”charging cables” jotka olisivat muka erilaisia kuin mitkä muut tahansa USB kaapelit?

Minä en tiedä.  Nyt kysyn vain palautetta tästä USB jutusta.  Olenko väärässä?

Homman tausta.  Kotiryssäni Pastor, El Salvadorialainen mahdollisesti ei-laiton ulkomaalainen (Vapaan Maailman ajatusmaailman mukaan), näytti minulle jotain yllättäen kuollutta kännykkäänsä.  Laitoin sen johonkin normaaliin USB laturiini jossa oli joku USB kaapeli.  Noin joka kolmas sekuntti kännykkä värähteli.  Mikään ei muuttunut. Vaihdoin kaapelin juuri ostamaani USB latauskaapeliin. Kännykkä heräsi henkiin ja ryhtyi lataamaan.

Lähteet:
(1) Johan mä sanoin etten muista mistä löysin maininnan. KVG mistä puhun.
(2) Miksi näin on? Mistä vitusta minä tietäisin?  En myy mitään, tai jos myyn, niin kerron että myyn.  Koska ainakaan tässä tapauksessa en myy mitään, niin en kerro mitä ostin ja mistä ostin sen.

Mainokset

Avainsanat:

7 vastausta to “USB kaapelit. Onko todella olemassa latauskaapeleita?”

 1. TP Says:

  http://www.extremetech.com/computing/115251-how-usb-charging-works-or-how-to-avoid-blowing-up-your-smartphone

 2. TP Says:

  Niin, joo, ymmärsin vähän huonosti kysymyksesi. Vaihdoit siis vain laturin ja puhelimen välisen kaapelin…

 3. heka Says:

  Ainoa ero on kaapeli, muut muuttujat pysyivät vakiona.

 4. Jauri Says:

  Kyllähän virtaa saa syötettyä vaikka millä nopeudella, mutta pointti on se, että hitaat usb-laturit säästävät akkua. Alhainen latausvirta ei kuumenna akkua ja lisää käyttöikää. Ongelma on tietysti se, että uudet laitteet tuppaavat kuluttamaan sähköä nopeammin kuin usb-laturit lataavat ja siksi tarvitaan enemmän ampeereja. Eli jos haluat ladata nopeasti: joo, kaapeleita löytyyy, mutta akku kärsii ja käyttöikä lyhenee.

 5. Jauri Says:

  USB 3.0 portit kestävät jo 5 ampeerin virtaa, mutta silloin niitä ei ole tarkoitettu datan siirtämiseen. Uudet 3.1 portit voivat siirtää 10 gigaa sekunnissa ja kestävät samaan aikaan jatkuvaa 2-5 ampeerin virtaa. Kaapelilla ei ole niin merkitystä, se ei ole pullonkaula, koska niissä voidaan kuljettaa virtaa vaikka kuinka paljon, jos kaikki väylät valjastetaan pelkästään virran syöttöön.

 6. Zibe Says:

  Tuskastuneena johtosulkeisiin erilaisten liittimien ja kaapeleiden kera, ideoimme 1980-luvulla Grenoblen Networks-divisionassa kurssitauoilla kavereiden kanssa sukupuolettoman liittimen ja näiden väliin kaapelin, joka sopisi minkä tahansa kahden laitteen väliin kummin päin tahansa. Sääli, että tuo jäi idea-asteelle… 😦

  Nykyisin USB on standardina iso vitsi. Tuolla nimellä on ulkona ainakin 5 fyysisesti erilaista liitintä ja ainakin 3 erilaista johdotusta liitinparien väliin, jotka siis ovat useimmiten erilaiset johdon eri päissä. Noista vaihtoehdoista kertyy kunnioitettava määrä erilaisia kytkentäkombinaatioita ja erilaisten adapterien tarvetta.

  Kännykän kanssa olen törmännyt johtoon, joka vain lataa muttei siirrä dataa, ja toiseen joka siirtää dataa muttei lataa ja sitten sellaiseen, joka tekee molempia. Miksei ihan oikeasti kaikki ole tuon viimeisen kaltaisia?

  Ja sitten tietysti tablettiani ei voi ladata ko. reiästä millään johdolla, vaan lataukselle, johon tarvitaan kaksi johdinta, on erikseen 48 nastainen liitin!!!

  Mikä nykyisiä insinöörejä oikein vaivaa?

 7. jarmo vehkakoski Says:

  On olemassa data piuha jossa 4 johtoa. + – ja 2 data piuhaa. pelkkä lataus piuha + ja -.
  ja yllätys on moinen kun vanhempaa puhelinta yrittää ladata data piuhalla jos data piuhoissa on pieni jännite, puhelin tekee päätöksen että hän on tietokoneessa kiinni josta ei tule tarpeeksi virtaa. eikä lataa ollenkaan. Uudemmat luurit tajuavat tilanteen ja siirtyvät vain lataamaan. eli maailma ei ole vielä valmis.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: