Lennokki-iskulla eroon hankalista amerikkalaisista?


Tämän päivän Nyy Jorkin Uutisissa oli mielenkiintoinen juttu.

lennokki-isku DSC09363Obaman hallinto näemmä miettii lennokki-iskun hyväksymisestä Pakistanissa elävän USAn kansalaisen tappamiseksi, jonka ”jotkut uskovat” suunnittelevan aktiivisesti terroristi-iskuja. Kuulostaa järkevältä ajatukselta.  Eihän noita aikaavieviä ja kalliitakin oikeudenkäyntejä kannata pitää, jos jotkut kerran uskovat, että tyyppi on syyllinen.

Tätähän voisi tehostaa,  Miksi rajoittaa tätä toimintaa Pakistaniin ja lennokkeihin?  Kotomaan Onnelassakin on ihmisiä ei-arjalaisia, joiden jotkut uskovat suunnittelevan pahantekoa tai olevan muuten ikäviä tyyppejä, tai jopa niitä toisinajattelijoita.

Lähteet:
(1) New York Times tästä aiheesta 10.2.2014 (PDF) U.S. Debates Drone Strike on American Terrorism Suspect in Pakistan – NYTimes.com 20140210

Mainokset

Avainsanat: , , , , ,

9 vastausta to “Lennokki-iskulla eroon hankalista amerikkalaisista?”

 1. Eeko Says:

  Saddam Hussein oli ikävä jannu, jonka aikana Irakissa pantiin paljon jengiä kylmäksi. Esim. 2001 paikallinen oikeusministeriö ilmoitti teloittaneensa 106 ihmistä, minkä päällä melko varmasti oli jotain pimeitä muilutuksia. Varmasti monia viattomia menetti henkensä.

  Kun oikeamieliset Ameriikan vapautusrintaman joukot lähtivät vapauttamaan sortohallinnon uhreja, siviilejä on kylmäytynyt vähän Irakin oikeusministeriötä luotettavampien tahojen (Iraq Body Count project) mukaan yleensä noin 2000 ruumiin kuukausivauhtia.

  Mutta ovatpahan vapaita.

  • heka Says:

   Englantilainen Lancet, arvostettu lääketieteellinen lehti, julkaisi (ainakin) kaksi arviota siitä, kuinka monta ylimääräistä kuolemaa vapatus maksoi irakilaisille.
   http://en.wikipedia.org/wiki/Lancet_surveys_of_Iraq_War_casualties
   ”….involved surveys between May 20 and July 10, 2006.[4] More households were surveyed, allowing for a 95% confidence interval of 392,979 to 942,636 excess Iraqi deaths….”
   Nämä arviot siis vuodelta 2006 -vapautushan jatkui vuositolkulla 2006 jälkeen.
   Muistelen jostain lukeneeni että Saddam tappoi omia irakilaisiaan jotain 15k/vuosi -paljon tehottomampaa toimintaa kuin mihin Vapautusjoukot pystyivät.

   • kormy Says:

    [ Muistelen jostain lukeneeni että Saddam tappoi omia irakilaisiaan jotain 15k/vuosi ]

    ja parhaimmillaan Kurdistanissa 5000/päivä.

    Ero on siinä, että Saddam tappoi tahallaan, kun amerikkalaiset vain munasivat jälkihoidon silkkaa taitamattomuuttaan. Saddeam sai mitä ansaitsi mutta Nelson Mandela olisi hoitanut homman paremmin.

   • heka Says:

    Pitää paikkansa minunkin mielestäni. Amerikkalaiset ryssivät hommansa ”silkkaa taitamattomuuttaan”. Vaikea olla eri mieltä.

   • kormy Says:

    Eikä Saddamin puuhastelu häirinnyt Rumsfeldia & kumppaneitakaan ennen kuin Saddam siirsi Irakin ja Kuwaitin rajaa vähän liian kauas, vrt. http://www.youtube.com/watch?v=r42oejmpkgw

 2. TP Says:

  Laitetaanpa prosessin osaksi myös yli-innokas FBI.

  http://boingboing.net/2014/02/09/a-reason-to-hang-him-mass.html

 3. kormy Says:

  ”Freedom’s just another name for nothing left to lose” > Kris Kristofferson.

  Mitäs sitten kun kohta myös ”bad guys” alkavat leikkiä lennokeilla?

 4. kormy Says:

  [ Saddam Hussein oli ikävä jannu — paikallinen oikeusministeriö ilmoitti teloittaneensa 106 ihmistä, minkä päällä melko varmasti oli jotain pimeitä muilutuksia. ]

  Esimerkiksi parisataatuhatta kaasutettua kurdia.

 5. heka Says:

  Minun täytyy perhesyistä vastustaa näitä pimeitä muilutusjuttuja :-).

  Olen kuullut perhetarinoita siitä miten Jussi Muilu olisi jotain sukuani jotain kautta. Voi olla, tai sitten ei. Faijani kautta Lapua olisi ihan oikealla hollilla.
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Jussi_Muilu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: