Sotšin tehokkaat mitalituottajat.


Sotšin 2014 talviolympialaiset ovat ohi. Kopioin mitalitilastot ja rakensin uuden mitalitilaston. Lista tehokkaista mitalintuottajista.   Norja on Sotšin tehokkain mitaleidentuottaja. Norja tarvitsee 0,2 miljoonaa kansalaistaan tuottamaan yhden mitalin, tai 0,1 miljoonaa kansalaistaan tuottamaan yhden mitalipisteen (olettaen että kullasta saa 3 pistettä, hopeasta kaksi ja pronssista yhden).

Mitaleita per larviVapaan Maailman kaverini vetoavat huonoon menestymiseensä sillä, että pohjolassa on kylmää ja paljon lunta.  Minun argumenttini on, että Vapaan Maailman keskiosissa on helvetin paljon kylmempää ja enemmän lunta kuin pohjoismaissa, ja jäkä jäkä jäkä.

Oli miten oli.  Tuottavuuserot ovat hämmästyttäviä. Norja saa yhden mitalin jokaiselle 200k:lle norjalaiselle.  Venäläiset tarvitsevat samaan juttuun 4,4 miljoonaa venakkoa ihmistä.  Vapaan Maailman jengi tarvitsee 11+ miljoonaa.

Lähteet:
(1) Excelintoilijoille tämä data (xlsx muodossa siten kuin OS X Numbers osaa exportoida Exceliin) MedalCount 20140223a

Mainokset

Avainsanat:

6 vastausta to “Sotšin tehokkaat mitalituottajat.”

 1. TP Says:

  Nää voi mun mielestä laskea jaettujen lätysköiden määrän, eikä urheilulajien mukaan. Yhdellä lätkäpronssilla saadaan kuitenkin olympiamitalisti 22:een maakuntapitäjään tuomaan toivoa paremmasta huomisesta.

 2. heka Says:

  Mulle ei ole ollenkaan selvää onko mitään järkeä minkään maan sijoittaa rahaa olympiametalistien kehittämiseen. Kuvittelisin, että saman rahan sijoittaminen kansanurheiluun (”kansanhiihdot, -juoksut, -kävelyt, -vetelihtimiset jne”) olisi paljon järkevämpää. Kansa olisi terveempää mutta mitaleita olisi oleellisesti vähemmän.

  Jotenkin tämä mitaleiden hehkuttaminen on samaa juttua kuin saada Kukkenhaim Hesaan. Paljon lehtiotsikkoja ja kunniaa. Entäs sitten?

 3. Janne Says:

  Samaa mieltä, en oikein ymmärrä miksi on tärkeää saada mitaleja. Muuten, venakko on venäläinen nainen.

 4. kormy Says:

  Kai siinä yksilötasolla on jotain samaistumisen pyskolokiaa, ”ME ollaan niin hyviä” kun meidän pojat ja tytöt pärjää.

  Kansallisella tasolla huippu-urhelun tukeminen on myös PR-työtä. ”On nuo suom… öh… ruotsalaiset hemmetin kova urheilukansa”.

  Ja kun me sponsoroidaan huippu-urheilua verovarojen kautta, meillä on perusteita vaatia myös tuloksia, joista mitalit ja mestaruudet ovat vastaansanomattomia näyttöjä.

  Huippu-urheilijat ovat myös innoituksen lähde nuorille liittyä mukaan harrastamaan. Ovat senkin ajan pois kaduilta potkimasta mummoja. Vain rahtunen yltää huipulle. Lopuille harrastus on enempi sitä hyvää plaatua.

  Mitalitilastot ovat monisäikeinen juttu. Esimerkiksi kesäkisojen puolella 22 pelaajaa voi voittaa tilastollisesti yhden kullan futiksessa, kun yksi ja sama uimari voi saada 10 kultaa uimalla etu- ja takaperin, säkki päässä ja humalassa, yksin ja yhdessä. Vrt. keihäänheitto jne.

 5. heka Says:

  Talvilajeihin pitäisi lisätä avantouinti noilla vaihtoehdoilla. Missähän lajissa on mahdollisuus saada max määrä mitaleita? Uimareillako?

 6. kormy Says:

  Uinti on varmaan ykkönen hyperinflaatiossa kunnes joku toisin todistaa. Siihen on varta vasten keksitty uusia muotoja (niinku perhonen) ja matkoja metrin välein, jotta on enemmän mestaruuksia ja mitaleja mitä jakaa.

  Mainitsemastani PR:stä – onhan tuommoista kiva lukea…

  ”The [U.S.] ]men got overwhelmed by Canada and destroyed by Finland to finish out of the medals despite a group stage shootout victory over Russia that made T.J. Oshie a household name. Even so, they probably didn’t feel as bad as the Russians, who pinned so much hope on Alex Ovechkin and his colleagues and were left devastated by a quarterfinal defeat to the impressive Finns.”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: